Wereldwijd worden momenteel verschillende landen getroffen door overstromingen.

China

Op 16 juni werden na dagenlange regenval 8,5 miljoen mensen getroffen door overstromingen. Bijna 63 mensen verdronken, en 500.000 moesten worden geëvacueerd. De economische verliezen worden geraamd op 21 miljard Yuan ($4 miljard). 24 zuidelijke provincies zijn getroffen. In Guizhou zeiden overheidsbeambten dat 700.000 mensen getroffen waren. De huidige overstromingen in China zijn de ergste sinds 1949. Op 25 juni werd gemeld dat ’s werelds grootste dam, de Three Gorges Dam, in China, het op elk moment kan begeven.

Roemenië

Zware regenval veroorzaakte overstromingen in 29 provincies in Roemenië op 23 juni. Het zware weer kwam nadat het land de week eerder reeds had te kampen met de zwaarste overstromingen in 200 jaar, en de ergste droogte in de maand mei had gekend sinds 100 jaar.

Turkije

Op 21 juni waren er overstromingen in Turkije, in de provincie Bursa. Er waren zware beschadigingen aan infrastructuur, huizen en gewassen. Ook vielen er doden.

At least 5 killed as severe flash floods wreak havoc in Bursa, Turkey

Bosnië-Herzegovina en Servië

Ook in Servië en Bosnië-Herzegovina zijn er overstromingen. Op 23 juni moesten de overheden in Servië de noodtoestand uitroepen.

India

Nearly 1 million affected, 27 000 displaced as deadly floods worsen in Assam, India

Bijna 1 miljoen mensen zijn getroffen door zware overstromingen in Assam, India. Reeds 27.000 mensen werden geëvacueerd. Het is de tweede golf van overstromingen sinds ze begonnen op 20 juni door overvloedige moessonregens.