Natuurrampen

Sprinkhanenplagen blijven grote delen van Oost-Afrika, het Midden Oosten en India teisteren

Enorme zwermen sprinkhanen blijven sinds januari enorme delen van Oost-Afrika, het Midden-Oosten en India teisteren en bedreigen de voedselvoorziening voor miljoenen mensen.

In een situatie-update uitgegeven door de FAO op 20 juni, zou zich in Noordwest-Kenia een toenemend aantal onvolgroeide zwermen van de tweede generatie hebben gevormd. De FAO merkte op dat Sudan, Ethiopië, Zuid-Sudan, Pakistan en India de komende vier weken op hun hoede moeten blijven, terwijl West-Afrika proactieve maatregelen moet blijven nemen. Zonder tussenkomst kunnen sprinkhanen in december dit jaar miljoenen mensen in 23 landen doen honger lijden. In het ergste geval merkte de FAO op dat nog eens 5 miljoen mensen honger zullen lijden vanwege de plagen – dit komt bovenop de 20 miljoen die al in voedselonzekerheid leven.

Wat bijzonder opmerkelijk is, is dat ze sinds deze maand ook in Argentinië en Paraguay – aan de andere kant van de wereld – te kampen hebben met sprinkhanenplagen.

Bij ons, in België en Nederland, kunnen we te maken krijgen met muggen- en wespenplagen, als gevolg van de zeer zachte winter, het warme weer en de regenval van de afgelopen dagen. “Er zullen veel meer insecten zijn”, zo luidt het.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: