EINDTIJDKLOK

Ontwikkelingen en gebeurtenissen in de eindtijd

Natuurrampen

Extreem weer wereldwijd – overzicht

De afgelopen dagen en weken blijven landen wereldwijd geconfronteerd worden met extreem weer. Een nieuw overzicht van wat men niet in de gewone media te horen krijgt.

Noorwegen

In delen van het zuiden van Noorwegen is er – volgens het energiebedrijf BKK- van deze winter tot juli meer dan 10 meter sneeuw gevallen. Het BKK is bezig met het opruimen van sneeuw om overstromingen in de bergen te voorkomen. De regio is momenteel zo koud dat de sneeuw amper smelt, maar de situatie kan snel veranderen met hevige regenval.

“We hebben nooit zo’n hevige sneeuwval gehad als dit jaar”, zo zei een technisch manager van BKK. Bovendien is er begin juli hier en daar opnieuw sneeuw gevallen in noordelijke delen van Noorwegen.

Siberië

Eind juni hoorden we in onze media ‘ramp!’ omwille van ongewoon hoge temperaturen in delen van Siberië. Het was 38 graden in Verchojansk, de hoogste temperatuur ooit gemeten daar. 38 graden in juli is echter niet uitzonderlijk in het gebied rond Verchojansk. In Jakoetsk, de koudste stad ter wereld, steeg het kwik op 15 juli 1942 naar 38,3 graden.

Maar op 5 juli was het al gedaan met de hitte en viel er sneeuw in Verchojansk, zo meldde de Siberian Times. Sneeuw in deze tijd van het jaar in deze contreien is overigens vrij zeldzaam. In een filmpje van de Siberian Times zijn inwoners van Verchojansk te zien die gehuld in warme kleding rond een vuur staan. De titel luidt: “Waar is onze 38C?” Het is was er op het moment van filmen slechts 7 graden.

 

Nepal

Zware moessonregens hebben voor overstromingen en aardverschuivingen gezorgd in bepaalde delen van Nepal, van 8 tot 10 juli. Er vielen doden en er zijn verschillende vermisten. Sinds juni vielen er zeker 60 doden – de dodelijkste moesson in 11 jaar.

India

Hevige moessonregens blijven ook de staat Assam in India teisteren. Op 12 juli waren ruim 1,3 miljoen mensen zijn getroffen in 24 districten. Er zijn 224 opvangkampen opgezet. De staat krijgt momenteel zijn derde laag moessonregens over zich.

China

Sinds juni 2020 blijven verschillende gebieden in China geteisterd worden door ovestromingen, waardoor bijna 38 miljoen mensen werden getroffen in 27 provincies, zo berichtten staatsbeambten op 13 juli. 433 rivieren zijn gestegen tot gevaarlijke niveaus, en 33 overschrijden historische hoogtes. Dit is één van de ergste regenseizoenen ooit, met een economisch verlies van ruim 61 miljard Yuan (omgerekend zo’n $8,7 miljard). “China staat op het punt een kritische periode van overstromingspreventie en -controle in te gaan eind juli en begin augustus”, zo zei de vice-minister van waterbeheer Ye Jianchun.

Japan

In Japan, op het zuidelijke eiland Kyushu, kregen ze begin deze maand te maken met ongeziene ‘record-brekende’ regenval. Het dodental steeg tot 68 en 270.000 mensen moesten worden geëvacueerd. Op ten minste 10 plaatsen in de Prefectuur Kumamoto werd op 4 juli meer dan 410 liter/m² genoteerd in 24 uur, inclusief in Kuma, waar 83,5 liter/m² viel op één uur tijd. Rivieren traden buiten hun oevers en huizen, wegen en bruggen werden weggespoeld.

Bangladesh

Ruim 1 miljoen mensen zijn uit hun huizen moeten vluchten na een tweede golf van zware overstromingen in delen van Bangladesh, zo berichtten overheden op 14 juli. Zeker 7 miljoen mensen zijn getroffen. “De situatie verergert, en het ergste is dat de overstromingen dit jaar verlengd worden, wat een slecht teken is”, zei een ingenieur van het BWDB.

Indonesië

De zuidelijke provincie Zuid Sulawesi werd op 13 en 14 juli getroffen door zware overstromingen.

https://pbs.twimg.com/media/Ec4iUqjWoAISZrn?format=jpg&name=medium

Argentinië en Chili

Delen van Zuid-Amerika werden de afgelopen dagen getroffen door ongeziene sneeuwval en vriestemperaturen. In Mendoca City, Argentinië, viel er 1,5 meter sneeuw – het hoogste volume aan sneeuw in deze stad zo vroeg in het seizoen. De Andesregio in Chili en Argentinië kende afgelopen week zware sneeuwval, met op sommige plaatsen recordhoeveelheden. In sommige skigebieden viel wel ruim 4 meter.

chile-snow-july-2020

Bron: Watchers.news

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: