In de boodschappen van het Boek der Waarheid en in andere profetieën wordt ons verschillende keren aangemaand om ons voor te bereiden op slechte tijden. Die komen er hoe dan ook aan. En uit de verschillende waarschuwingen die we reeds kregen (en publiceerden op dit blog) weten we dat dit najaar zo goed als zeker één en ander zal gebeuren. We weten dat er oorlog zit aan te komen, voedseltekorten enz. Bijna zeker is er een tweede ‘lockdown’ op komst, die de economie geheel zal te gronde richten. Dit is gepland en dit is noodzakelijk voor de door de elite geplande economische reset.
Het is goed om voorbereid te zijn op slechte tijden, niet enkel voor uzelf, maar ook om anderen te kunnen helpen die zich niet zullen hebben voorbereid.
Een basiscriterium is dat men in staat moet trachten te zijn om voor een bepaalde tijd volledig los van het “net” te leven – voor zover dat mogelijk is uiteraard. Dat wil zeggen: proberen niet compleet afhankelijk zijn van alles wat via toevoerleidingen in uw huis komt, en waar u voor betaalt (dat is dus: water, gas en elektriciteit). Dat wil ook zeggen: in staat zijn niet elke dag naar de winkel om brood enz. moeten gaan.
Lees ook: Wanneer er geen elektriciteit meer is
Vorige winter had de auteur van dit artikel het voor dat de elektriciteit ’s avonds voor meer dan een uur was uitgevallen. Het was in de eerste minuten een zoektocht in het duister naar waar de kaarsen enz. lagen weggestopt. Dit was een herinnering dat men steeds moet voorbereid zijn op onvoorziene omstandigheden. Wat als het water uit de kraan plots compleet ondrinkbaar wordt? Wat als de gastoevoer wegvalt? Wat als de voedsellevering aan de supermarkten in het gedrang komt door één of andere crisis?
Hieronder een overzichtje van wat men best in huis haalt om crisismomenten door te komen.
1. Verlichting
Mogelijkheden om te verlichten indien de elektriciteit uitvalt.
- Kaarsen (gewone stompkaarsen, theelichtjes enz.)
- olielampen
- zaklampen (best met dynamo)
- LED-verlichting op batterijen
Vergeet ook geen aanstekers en lucifers.
2. Verwarming
Indien mogelijk: haal een houtkachel in huis en een voorraadje brandhout. Een andere mogelijkheid is een petroleumkacheltje. Nadeel van een petroleumkachel is dat men specifieke brandstof moet kopen (hout kan men makkelijker bekomen) en dat men de ruimte voldoende moet ventileren omdat de rookgassen in de kamer komen. Maar uiteindelijk kan God alles vermenigvuldigen, dus ook de petroleum en het hout.
Ideaal is om voor een kachel te kiezen waar men ook op kan koken.
Een alternatief om te koken is een kampeergasvuurtje. Een andere mogelijkheid om voedsel op te warmen (vnl. in blik) is via vuurtabletten of een theelichtje (met een houder om een pot op te zetten uiteraard).
Indien geen mogelijkheid tot alternatieve verwarming: zorg voor voldoende dekens etc.
3. Voedsel
Zorg voor wat droog en onbederfelijk voedsel in huis, zoals rijst, pasta,… etc. Ook blikken of conserven. Het voedsel blijft doorgaans vele jaren langer houdbaar dan de aangegeven datum.
Aanbevolen zijn ook NRG-5 noodrantsoenen. Dat zijn doosjes van 500 gram met 9 repen. De repen bestaan uit graan, mout, suiker, plantaardige olie en eiwitten en vitaminen en mineralen. Deze zijn meer dan 10 jaar houdbaar en één persoon kan met een volle doos (25x 500g) een maand verder.
Site waar je deze noodrantsoenen en ander survivalvoedsel kan kopen: http://www.noodzaken.nl/lang-houdbaar-voedsel ;
Wie daar plaats voor heeft kan ook zelf voedsel telen in de tuin. Zaai sla, tomaten, bonen, enz. Sla een voorraadje zaden in om in de toekomst te kunnen blijven plantjes zaaien; ook als de tuincentra gesloten zijn en men geen zaai- of plantgoed kan kopen.
Plant ook kleinfruit, zoals frambozen, bramen, loganbessen of taybessen (hoge opbrengst!), kruisbessen. Wie plaats heeft kan ook een vijgenboom, een appelboom, en ander fruit zetten.
Zorg ook voor een compostvat of composthoop: om je moestuin te bemesten en je afval te verminderen.
Wie dat kan: hou een paar kippen, voor de eieren en om etensresten te ‘recycleren’.
In de boodschappen van het Boek der Waarheid zegt de Heer dat hij alles zal vermenigvuldigen (zowel het geteelde voedsel als het voedsel dat men heeft opgeslagen) wanneer dat nodig is, in de tijden van de grote hongersnoden die zullen aanbreken. We moeten dus geen voorraden inslaan “voor jaren” en ons huis onnodig volproppen.
4. Water
Indien mogelijk: vang regenwater op. Sla ook een voorraad drinkwater in.
5. Geestelijke voorbereiding
Wie daar de ruimte voor heeft: richt een huiskapel in. Na verloop van tijd zullen de kerken hoogstwaarschijnlijk weer dicht gaan tijdens een volgende “lockdown”, zullen er geen H. Missen meer toegelaten zijn en worden kerken misschien zelfs in brand gestoken (gebeurt nu al in Frankrijk – recent nog de kathedraal van Nantes). Als de Antichrist op het toneel zal verschenen zijn, en men in het Vaticaan een ene-wereldkerk heeft opgericht, dan zullen de H. Missen zeldzaam worden. Het is best zich hierop voor te bereiden indien men kan.
Meer informatie over de huiskapel kunt u hier vinden.
Uitsluitend op tarwe leven maakt ziek. De huidige tarwe lijkt niet op de tarwe van vroeger. Spelt, dat in onze contreien van nature groeit is veel beter. Het beste is rijst (ongepelde van Colruyt – geen parboiled of met zakjes). Rijst is een zaad en ondergaat een ware metamorfose als het op kamertemperatuur is. Na 3 dagen ontspruit het. In die 3 dagen is een fabriek gaande dat de constitutie totaal verandert en nieuwe stoffen creëert. Dus eerst 24 uur in de week zetten. Mag ook langer. Daarna in zijn eigen vocht koken. Zodra het kookt op een zacht pitje 30 minuten pruttelen. Indien goed gedoseerd is de rijst dan droog, een weldaad voor lichaam en geest. Het rijstvocht is weldadig op zichzelf; goed om aan zwaar zieke mensen te drinken te geven. De bereiding van rijst geldt ook voor bonen (zijn zaden). Maar het vocht eerst weggooien voordat we gaan koken, want daar zit gif in. Gewoon nieuw water toevoegen. Niet weggaan als het op het vuur wordt gezet, want ineens – als het water kookt – gaat het geweldig schuimen. Als dat op de kookplaat komt geeft dat een enorme plakkerige troep. Wat boter betreft kunt u op het internet en bij supermarkten Indiaanse Ghee kopen. Dat is geklaarde boter waar ook bearnaisesaus van wordt gemaakt. Het vocht is eruit en ook de proteïnen waardoor de boter zelfs niet in de Indiaanse hitte bederft. Ideaal voor frituren omdat het pas boven 230 graden spat. Onverzadigde vetzuren is een leugen omdat de onverzadigde vetten in de supermarkten verzadigd zijn met waterstof ipv zuurstof. Het zijn daarmee transvetten geworden, waar de mens maar heel weinig van verdragen kan. Je kan er ziek van worden.
LikeLike
Wat de houdbaarheidsdatum van voedsel betreft, is er een verschil tussen uiterste consumptiedatum en uiterste verkoopdatum. Het eerste is natuurlijk langer. Fabrikanten zullen de houdbaarheid laag proberen te houden om de omzet te stimuleren. De wet stipuleert vreemd genoeg niet hoe de fabrikant de houdbaarheidsdatum moet vaststellen. Voor potten en blikken is een methode om het voedsel op 32 graden celsius te bewaren en op bepaalde tijden een analyse te maken naar de smaak, naar schimmels en bacteriën. Een vuistregel is dat bij elke daling van de temperatuur met 6 graden de bewaartijd verdubbelt. En het is belangrijk dat de temperatuur constant blijft en niet fluctueert, want dat komt de bewaartijd ten goede. Bij 14 graden is dat 3×6 graden minder dan 32. Dus de bewaartijd is dan 8x langer dan op het etiket staat. We moeten ons gezond verstand gebruiken. Terwijl we de bacteriën en schimmels niet wetenschappelijk kunnen meten, hebben we ons eigen smaak- en reukvermogen en kunnen we onze ogen gebruiken om te weten of iets nog goed is.
LikeLike
Ik kan niets doen, want mijn vrouw wilt daar niets over horen.
LikeLike
Gaston, ik zit exact in dezelfde situatie. Maar ik heb een oplossing gevonden. Als je mijn een pb stuurt, dan leg ik je uit welke!
Ruud Karsten
LikeLike
Welke oplossing heeft u dan?
LikeLike