plandemie

Producent van coronavaccin voor o.a. Nederland beschermd tegen schadeclaims

AstraZeneca is in de meeste landen beschermd tegen eventuele schadeclaims door het coronavaccin, meldt persbureau Reuters. Als je dus in de toekomst dit coronavaccin krijgt toegediend en ziek wordt, dan kun je de producent niet aanklagen.

“We kunnen het ons als bedrijf niet veroorloven om het risico te nemen dat het vaccin bijvoorbeeld over 4 jaar bijwerkingen begint te vertonen,” zei Ruud Dobber, lid van de bestuursraad van AstraZeneca.

In de contracten die het bedrijf heeft gesloten, onder andere met Nederland, staat dat AstraZeneca in zulke gevallen is gevrijwaard van aansprakelijkheid. “Voor de meeste landen is het acceptabel om die last te dragen, aangezien dit in het landsbelang is,” zei Dobber, die niet wilde zeggen om welke landen het precies gaat.

Hij voegde toe dat de veiligheid van het vaccin ‘topprioriteit’ heeft. AstraZeneca zal meer dan 2 miljard doses leveren aan de Verenigde Staten en diverse Europese landen.

Nederland speelt een belangrijke rol bij de productie van het coronavaccin van AstraZeneca. Ons land heeft samen met Duitsland, Frankrijk en Italië 300 tot 400 miljoen doses gekocht. Zo sloot de farmaceut voor de productie een deal met het bedrijf Halix in Leiden. “Daar worden heel aanzienlijke aantallen vaccins geproduceerd,” aldus Dobber.

Dobber was zelf betrokken bij de gesprekken met Nederland en de andere drie landen. Hij heeft ‘lovende woorden’ voor minister Hugo de Jonge, zo zei hij tegen het AD. “Hij heeft zich buitengewoon constructief opgesteld in de gesprekken. Want het waren gesprekken, geen onderhandelingen. Wij willen het vaccin tegen kostprijs leveren, en we willen risico lopen, maar we willen niet het totale risico lopen.”

De broer van De Jonge’s coronagezant Feike Sijbesma is overigens directeur van AstraZeneca in Duitsland. Dat kan verklaren waarom het geen onderhandelingen, maar gesprekken waren. Stond alles al vast?

Bron: Ninefornews.nl

5 reacties

  1. Én de broer van de Jonge werkt ook bij Astra Zeneca. Over belangenverstrengeling gesproken. Deze regering is corrupt dat blijkt maar weer. Ook Rutte en Ollonkreng als Bilderbergerlakeien. Weg met deze corrupte zooi.

    Like

  2. De totale boetes die AstraZeneca sinds het jaar 2000 kreeg opgelegd was 1,15 miljard dollar voor 21 frauduleuze overtredingen, maar desondanks blijven ze gewoon doorgaan met hun criminele praktijken (zoals alle grote farmaceutische concerns), want er blijft genoeg winst aan de strijkstok hangen. De enorme kracht van ‘big pharma’ wordt geïllustreerd door de thalidomide-rechtszaken. Astra had thalidomide vervaardigd en in de Verenigde Staten gedistribueerd (eind jaren zestig, begin zeventig), maar de advocaat van de getroffen partijen had de grootste moeite experts te vinden die bereid waren tegen Astra te getuigen. Het bedrijf dat thalidomide had gedistribueerd, terwijl het van tevoren van de nadelige effecten op de hoogste was, had aldaar elke deskundige op het gebied van geboorteafwijkingen ingehuurd om te voorkomen dat ze ten gunste van de slachtoffers zouden getuigen. In Europa heeft thalidomide gezorgd voor 8000 mismaakte kinderen en naar schatting 200.000 miskramen. We zouden AstraZeneca moeten geloven dat veiligheid hun topprioriteit is. Veiligheid is trouwens een eufemisme voor ‘schadelijke bijwerkingen’. Om de kas van AstraZeneca te spekken heeft Nederland samen met Duitsland, Frankrijk en Italië 300 tot 400 miljoen anti-corona vaccins gekocht. Het ontwikkelde vaccin wordt getest, maar men vermeldt er niet bij dat de vaccins volgens het testprotocal bij 100% gezonde mensen worden getest die geen familiegeschiedenis hebben van ziektes, hetgeen van de zotte is. Trouwens, het griepvaccin helpt voor geen zier. Griep is ook een retrovirus net als Corona. Men heeft nog nooit een werkzaam vaccin ontwikkeld voor een retrovirus. Het griepvaccin is dubbelblind getest op militairen. En wat bleek? Het vaccin gaf 31% meer kans om griep te krijgen. Dat weet de farmceutische industrie drommels goed en ze houden de huisartsen voor de gek. En af en toe gebeurt het dat iemand sterft door het ontvangen van het griepvaccin. Dit zijn dingen waar je niet vrolijk van wordt.

    Like

  3. Ik vertrouw op mijn eigen intuïtie en die zegt tegen mij niet vaccineren tegen covid 19 want ik vertrouw deze gewoon niet en dat er nu 2 mutatie,s zijn eentje in de UK en een andere in zuid Afrika zag ik al maanden terug aan komen wat ik het aller ergst vind van dit alles is dat wij mensen gebruikt worden als proefkonijnen voor die deze virus de wereld in hebben geholpen .ik zag laatst op tv dat er nu op dit ogenblik grote feesten worden geviert wat op zich toch raar is want er vallen elke dag meer en meer mensen ten prooi aan dit virus en worden gehersenspoeld om zich nu te laten vaccineren zonder dat ze geïnformeerd worden op de bijwerkingen op de lange duur .en dat nu leiders zich laten vaccineren met wat ? Ik denk dat ze een placebo toe gedient krijgen en niet het al veradelijke vaccin tegen covid 19 .dit doen ze alleen maar om mensen voor de gek te houden zodat deze mensen zich zelf op langer termijn laten vaccineren zonder dat men na denkt over de gevolgen op langer termijn . Ook al zou ik veel geld worden aan geboden of exstra privileges ik zeg toch echt nee

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: