De spanningen tussen Turkije en Griekenland lijken te escaleren. Vandaag begint Griekenland aan een tweedaagse militaire maritieme oefening, samen met Frankrijk, Italië en Cyprus, net nu wanneer Turkije in de omgeving van Griekenland naar gas en olie zoekt, begeleid door militaire schepen. Daarenboven heeft Griekenland vandaag gezworen dat ze de 6-mijlenzone rond de Griekse eilanden zullen uitbreiden naar 12 mijl.  

Frankrijk, Italië, Griekenland en Cyprus zijn momenteel aan grootschalige militaire oefeningen begonnen in het oostelijk deel van de Middellandse Zee, wat als een waarschuwing aan het adres van Turkije moet gezien worden, dat recent begon met het zoeken naar olie en gasvoorraaden in de regio. Dat veroorzaakte woede in Athene.

De oefeningen met codenaam ‘Eunomia’ werden gelanceerd net buiten de kust van Cyprus. De Griekse minister van Defensie kondigde eerder vandaag het begin aan van de oefeningen, om de naleving van de wet, als deel van het beleid om de spanningen te de-escaleren, af te dwingen.

Frankrijk bevestigde dat het gevechtsvliegtuigen en een fregat heeft gestuurd. Ook Italië heeft oorlogsschepen gezonden. Gisteren begonnen ook al oefeningen vóór de kust van Griekenland, met Griekse en Amerikaanse strijdmachten.

Deze week kondigde Ankara aan dat het zal blijven navigeren met hun Oruc Reis onderzoeksschip, in de wateren tussen Cyprus en Kreta, na de ontdekking van een belangrijk olieveld. Dit nieuws veroorzaakte woede in Griekenland, die de activiteiten als onwettig beschouwt, en ze ziet als een aanval op hun soevereiniteit.

Als klap op de vuurpijl heeft de Griekse Premier vandaag aangekondigd dat ze hun territoriale wateren in de Ionische Zee, die strekt vanaf de kust van Griekenland tot aan Italië, zullen uitbreiden van 6 tot 12 zeemijlen. Griekenland heeft onlangs twee akkoorden ondertekend over het bepalen van maritieme grenzen – één met Italië en één met Egypte. De akkoorden “van groot historisch en politiek belang” zullen donderdag 27 augustus gestemd worden.

De ontwikkelingen leiden op hun beurt weer tot woede in Turkije, wiens Grote Nationale Raad in 1995 stelde dat indien Griekenland z’n territoriale wateren unilateraal zou uitbreiden, dit een oorlogsverklaring zou zijn voor Ankara. Nog enkele jaren geleden verwees Turkije naar deze resolutie, wat betekent dat ze het nog niet verteerd hebben.

Vandaag zei Erdogan nog dat Turkije alles zal nemen waar het recht op heeft, en dat het geen toegevingen zal doen. Hij zei dat indien Griekenland een prijs wil betalen, ze “maar moeten komen en ons onder ogen zien”. En als ze niet durven, dan “moeten ze hen niet in de weg staan”.

Erdogans omvorming van vroegere Byzantijnse kerken tot moskeeën

Opvallend is dat de Turkse dictator Erdogan nu onlangs twee belangrijke Byzantijnse (Orthodoxe) kerken, die dienst deden als museum, terug tot moskee heeft laten omdopen Dat lijkt vooral een politieke zet te zijn, als soort signaal naar het Orthodox-christelijke Griekenland dat ze uit zijn op een confrontatie – dat ze klaar zijn voor oorlog. Wellicht tracht Erdogan zo het volk nog meer voor zich te winnen en rond zich te scharen.

Profetie van de Griekse monnik en kluizenaar Paisios begin de jaren 1990

De Griekse kluizenaar Paisios, inmiddels vele jaren overleden, profeteerde begin de jaren 1990 dat er een oorlog zou komen waarbij Turkije als land zal ophouden te bestaan.

Hij zei onder andere:

“De Russen zullen tussenbeide komen van bovenaf, en het zal gebeuren zoals in de profetie van St. Kosmas de Atoliaan.”

Zeer opvallend is echter deze profetie:

“Turkije zal uiteenvallen door diens geallieerden.”

Wie zijn de geallieerden van Turkije? Eerst en vooral de NAVO, waar Turkije lid van is. Wie is nóg lid van de NAVO? Diegenen die nu de militaire oefeningen gericht tégen Turkije houden. Verder is ook Rusland momenteel een bondgenoot. Verder zei hij:

“De stad (Constantinopel) zal terug aan ons gegeven worden; er zal een oorlog zijn tussen Rusland en Turkije. Eerst zullen de Turken denken dat ze zullen winnen, maar dat zal hun vernietiging worden. De Russen zullen winnen en de stad zal in hun handen vallen. Dan zullen we het terug krijgen; de Russen zullen het aan ons moeten geven.”

Hij zei ook:

“We zullen onze grondgebieden terug krijgen, alsook de Armenen en de Koerden.”

Maar het belangrijkste van al:

Wanneer je op tv zult horen over de uitbreiding van de mijlenzone langs de kust, van 6 naar 12 mijl, dan zal de oorlog komen. Na de Turkse provocatie zullen de Russen in de Straat van Bosphorus komen, niet om ons te helpen, want ze hebben andere belangen, maar zonder het te willen zullen ze ons helpen. Dan zullen de Turken meer troepen bijeenhalen om de Straat te verdedigen, die van strategisch belang is. Ze zullen ook troepen weghalen van bezette gebieden [denken we maar aan Syrië, nvdr]. Dan zullen enkele van de EU-landen zien dat Rusland grondgebied zal innemen. Dan zullen ze zeggen: ‘Waarom gaan we niet ook, om een deel te kunnen bemachtigen?’

Dat zal leiden tot een algemene en globale oorlog, die voor iedereen die eraan deelneemt, verlies zal betekenen, zo zei deze kluizenaar. Hij zei onder andere dat de steden (in delen van Europa) als sloppenwijken zullen worden. Maar Griekenland zal weinig schade ondervinden, omdat het niet zal deelnemen aan deze oorlog. Hij voorspelde dat ook de Chinezen zullen marcheren richting het Midden-Oosten. Het hele Midden-Oosten zal één bloedbad zijn.

“Niet lang nadat de Turken ons land hebben aangevallen, zullen de Russen uithalen naar Turkije en het land neerhalen. Zoals een stuk papier met kracht geraakt wordt en in stukken getrokken wordt, zo zullen de Turken vernietigd worden. 1/3 zal vernietigd worden, 1/3 zal gekerstend worden en de resterende 1/3 zullen naar Kokkini Milia vluchten (het diepe binnenland).

“Onze dorpen en onbevrijde land zal bevrijd worden; Constantinopel zal vrijgegeven worden en weer Grieks worden. De Heilige Missen zullen weer een aanvang nemen in de Hagia Sofia.”

De mogelijks op handen zijnde confrontatie tussen Griekenland en Turkije, dat zich naar andere landen zal uitbreiden, zal slechts één van de oorlogen zijn die zich wellicht ongeveer tegelijk zullen ontvouwen. Net zoals 80 jaar geleden, in 1940. Toen begonnen er ook simultaan oorlogen in Europa, Azië en zelfs in de kolonies in Afrika.

Bron: RT; Youtube (Armageddon. The war will start soon. Prophecy Elder Paisios.)