Eindtijdnieuws

Testpersoon in België die coronavaccin kreeg: ‘Ik verloor alle gevoel in mijn vingers’

“We zijn pas veilig wanneer er een coronavaccin is”, herhaalde minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid afgelopen week opnieuw. Dat is uiteraard ook het mantra van Bill Gates. De Jonge voegde toe dat er met meerdere partijen afspraken zijn gemaakt om vaccins in te kunnen kopen, vaccins waarmee we ons volgens hem kunnen wapenen tegen het coronavirus. Binnenkort zal een groep Nederlandse proefpersonen worden geïnjecteerd met een nieuw coronavaccin. Hoe veilig zijn deze vaccins? In België zijn ze al aan het testen op mensen.

Een journaliste van De Tijd en de Franstalige krant L’Echo probeerde als vrijwilliger het coronavaccin van het UZ Gent uit. Ze vertelde: “Na de injectie moest ik nog 4 uur in het ziekenhuis blijven. De kans op een allergische reactie is één op een miljoen. Miniem dus, maar de gevolgen kunnen wel fataal zijn. Voor de zekerheid stond er een defibrillator naast mijn bed.”

De problemen begonnen pas toen de journaliste naar huis mocht.

“Mijn benen voelden gloeiend heet aan, het zweet liep van mijn voorhoofd. Mijn hart bonsde, mijn keel en hoofd deden pijn en ik verloor alle gevoel in mijn vingers. De koorts liep op tot 39 graden en het leek alsof er iemand constant op mijn ribbenkast drukte.”

Hoewel de kwalen na een dag weer verdwenen waren, weet niemand wat de gevolgen op de lange termijn zullen zijn.

Bron: Ninefornews.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: