Natuurrampen

Ongezien zware bosbranden in de Staat Californië

Dit bosbrandseizoen in Californië, VS, is er –  gerekend tot 7 september – reeds 809.000 hectare land in de vlammen opgegaan, waarbij het record van 793.180 hectare van 2018 werd verbroken. En we zijn pas september. Vanaf gisteren kleurde de lucht boven San Francisco onheilspellend donkeroranje. Ook in delen van Oregon woeden hevige bosbranden en kleurde de lucht sinds gisteren overdag donkeroranje, tot rood en paars. Ook viel er as uit de lucht

We zijn nog niet in het oktober- en november-bosbrandseizoen gegaan en we hebben het record sinds de metingen reeds verbroken“, zo zei brandweerkapitein Richard Cordova. In de San Francisco Bay Area zijn meer dan 14.000 brandweerlieden twee van de drie grootste bosbranden in de geschiedenis van de staat aan het bestrijden. Dit zijn echter twee van de tientallen bosbranden die momenteel woeden.

Door de hoge temperaturen – kort geleden werd het nog 49,4°C in Hollywood (Los Angeles), de hoogste temperatuur daar ooit gemeten – de droogte en de wind worden de branden steeds verder aangewakkerd, en dreigen nieuwe branden te ontstaan. Weersomstandigheden verslechteren gewoon, zo zeggen de weervoorspellers.

Hier nog enkele beelden uit de San Francisco Bay Area op 9 september in de namiddag:

 

Bron: RT, Watchers.news

1 reactie

  1. Ik heb jaren niet ver van San Francisco gewoond. Die oranje lucht is waanzinnig. Ongehoord. Californië is de meest ‘democratische’ staat van de Verenigde Staten en ook de meest welvarende. Toen Trump werd gekozen wilden ze zich van Amerika afscheiden en een zelfstandige natie worden, en dan zouden ze een van de belangrijke naties ter wereld zijn. Natuurlijk waren ze tegen Trump want o wee, owee, die is tegen abortus en de LGBT beweging.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: