Een gezin in Australië werd onlangs beboet voor het ‘overtreden van de coronamaatregelen’ omdat ze een niet-essentiële verplaatsing hadden gedaan en de (onzichtbare) grens van hun staat hadden overschreden. Ze hadden in een nabijgelegen stad wat vitaminen gaan kopen, en onderweg nog een meeneemmaaltijd voor de kinderen. In de terugkeer werden ze tegengehouden door de ‘coronapolitie’ en werden ze op de bon geslingerd. De agenten zeiden dat ze elk een boete van $1000 zouden krijgen, maar toen ze hun boete in de bus kregen, bleek het te gaan om elk bijna $5000, in totaal dus $10.000. Het gezin kan dit uiteraard niet betalen. Ze krijgen steun van ‘Rebel News‘ en diens partnerorganisatie ‘Fight the Fines‘, die een advocaat onder de arm heeft genomen om de disproportionele boetes aan te vechten.