Heel opvallend: zowel in Nederland als België (en misschien nog andere landen ook) wordt door wetenschappers in de media een nieuwe volledige lockdown geëist. In Nederland gaat het om ‘viroloog’ Ab Osterhaus, in België om ‘microbioloog’ Emmanuel André (iemand die trouwens geen enkele expertise heeft op gebied van virussen!).

Viroloog Ab Osterhaus maakt zich grote zorgen over het aantal coronabesmettingen in Nederland. Volgens hem nemen de aantallen niet sterk genoeg af en is het tijd voor een totale lockdown, zei hij dinsdagavond in de talkshow Op1.

“Ik denk dat het zo niet verder kan. We ziens enigszins een afvlakking, maar we moeten een daling zien. Daarvoor moeten andere dingen gebeuren,” zei Osterhaus. Hij waarschuwde:

“Hoe dan ook komt er een lockdown. Hoe eerder we die krijgen, hoe beter. Ik maak me grote zorgen. Ik voorspel: als we niks doen, dan zien we de lijn verder omhoog gaan.”

Vandaag was in België in de media eenzelfde geluid te horen. Microbioloog Emmanuel André, die tijdens de eerste lockdownperiode de Franstalige woordvoerder van het crisiscentrum (Steven Van Gucht was de Nederlandse woordvoerder).

Hij zei in het middagjournaal van 21 oktober op de RTBF:

“Vandaag moeten we dit durven zeggen, vandaag moeten we durven spreken over een lockdown of een nieuwe lockdown. We moeten ons niet meer afvragen wat we moeten sluiten, we moeten ons vandaag afvragen wat we nog open laten. Wat hebben we vandaag nodig?” Veel keuzemogelijkheden blijven er niet over. “We hebben een erg kleine manoeuvreerruimte. We moeten ons focussen op het gezondheidssysteem. We horen nu al weken de alarmkreten uit de ziekenhuizen.”

Dit werd uiteraard gretig overgenomen door alle Vlaamstalige media. Opvallend toch, dat in beide landen tegelijkertijd eenzelfde geluid is te horen in de media. En de politici zullen zich dan verbergen achter de uitspraken van deze figuren, om dan de lockdown af te dwingen. Zo gaat dat, en zo wordt de poppenkast gespeeld.

De lockdown komt er hoe dan ook, om de Grote Reset ten uitvoer te brengen, en we hebben daar al maanden voor gewaarschuwd. Winkels zullen weer sluiten enz. Bereid u voor, nu het nog kan, indien u dat nog niet heeft gedaan. Het zijn wellicht de laatste dagen.

Bron: VRTNWS, Ninefornews