Tekenen aan de hemel

Op 21 december is er een zeldzame conjunctie van twee planeten

Op 21 december 2020 is er een conjunctie of samenstand van de planeten Jupiter en Saturnus. Het is al geleden van 1623 dat beide planeten zo dicht bij elkaar aan de hemel stonden. De twee planeten zijn te zien in het zuidwesten kort na het vallen van de avond.

Het is deze keer een heel bijzondere conjunctie want de kleinste hoekafstand tussen beide planeten bedraagt slechts 6’06”. En zo’n kleine hoek komt zeer zelden voor. De laatste keer was op 16 juli 1623, en de hoek was dan nog iets kleiner, 5’10”, maar die was toen niet zichtbaar omdat die te dicht bij de zon plaatsvond. Het is al van 1226 geleden dat een gelijkaardige conjunctie zichtbaar was voor de mens.

Reeds sinds eind augustus komen beide planeten naar mekaar toe. En dat zorgt voor een mooie samenstand. Op 17 december aan het begin van de avond is er in het zuidzuidwesten een smalle maansikkel te zien samen met Jupiter en Saturnus. Dit is een mooie aanloop naar de dichtste nadering op 21 december, wanneer precies “twee sterren zullen lijken te botsen.”

Bron: Urania; usatoday

1 reactie

 1. Saturnus staat voor de wetten en de regels. Alles wat star is. Structuur. Verplichtingen.
  Jupiter staat voor horizon verbreden middels onderzoek en daar een visie mee vormen.Jupiter is ook vertrouwen en optimisme. Zoeken naar waarheid, hoort ook bij Jupiter. Het beroep van artsen valt onder Jupiter.
  De politiek valt onder Saturnus: nu de spoedwet , de verplichting tot onzinnige maatregelen zoals horeca sluiten, scholen dicht, muilkorven waardoor mensen erbij lopen als zombies. Hugo de Jonge valt hieronder: star en onbuigzaam.
  Onder Jupiter vallen mensen die onderzoek doen zoals Karel van Wolferen, Willem Engel, Jeroen Pols, Flavio Pasquino, dr Pieter Borger, Elke de Klerk en andere artsen die gaan voor de waarheid en desnoods hun ontslag indienen als zij geblokkeerd worden in hun zoektocht. Mensen die dit niet doen voor het geld zoals bv Ab Osterhaus, maar echt gedreven zijn in hun zoektocht naar waarheid.
  Deze twee planeten staan nu dicht bij elkaar en je ziet de afspiegeling hiervan in de maatschappij. Nog nooit zijn de tegenstellingen zo zichtbaar geweest.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: