De socialistische overheid van Venezuela plant om over te schakelen op een compleet digitale economie, omdat hyperinflatie de bolivarbiljetten compleet waardeloos heeft gemaakt, en ze stilaan heeft doen verdwijnen, vooral omdat betalen met zakken vol biljetten niet bepaald handig is. Dit lijkt een precedent te scheppen voor de economieën wereldwijd: laat eerst (doorheen bvb. ‘coronasteunmaatregelen’) het geld waardeloos worden via hoge inflatie en dan hyperinflatie, waardoor cash mettertijd volledig waardeloos en onbruikbaar wordt en schakel dan over op een compleet digitaal en cashloos financieel systeem. Reeds in de VS is in 2020 de hoeveelheid circulerende dollars van 4000 miljard naar bijna 7000 miljard gestegen. 

De Amerikaanse dollar is sinds een tijd een alternatief betaalmiddel geworden in Venezuela, zo zei president Maduro. 18,6% van alle commerciële transacties gebeuren in US dollar, terwijl 77,3% worden uitgevoerd in bolivars door middel van bankkaarten (dus: digitaal).

De linkse stapel bankbiljetten is gelijk aan één Amerikaanse dollar.

Slechts 3,4 % van de transacties wordt nog gedaan met bolivarbiljetten. “Ze voeren een oorlog tegen onze fysieke munteenheid. We gaan dit jaar bewegen richting een meer diepgaande digitale economie, in uitbreiding. Ik heb het doel gezet op een economie die 100% digitaal is.” En hij voegde eraan toe dat fysiek geld uiteindelijk compleet zal verdwijnen. De munteenheid van Venezuela heeft op drie jaar tijd meer dan 99% van z’n waarde verloren vanwege hyperinflatie, waardoor het land gedwongen werd om nieuwe biljetten met hoger waarde in omloop te brengen, die in recordtijd toch weer waardeloos werden.

Duitse Mark in de Weimar Republiek 100 jaar geleden

In de Duitse Weimar Republiek na WOI, ontstond eveneens hyperinflatie, mede door de enorme sancties die het land opgelegd kreeg door het Verdrag van Versailles. Slechts twee jaar na het einde van WOI was de Duitse Mark 90% van z’n waarde verloren. Tegen eind 1923 moest men 1 biljoen (1000 miljard) Mark betalen voor 1 Goudmark. Eventueel spaargeld was tegen dan dus compleet waardeloos. Kinderen speelden met pakken bankbiljetten; men gebruikte het om de kachel mee aan te steken, of als behangpapier.

De Amerikaanse dollar en de euro

Maar ook de Amerikaanse dollar en de euro zullen diezelfde weg op gaan.

In een profetische boodschap uit het Boek der Waarheid, van 30 november 2010:

Wees ervan verzekerd dat door het onheil dat nu in de wereld wordt voorbereid en als het streefdoel om jullie met lege zakken achter te laten werkelijkheid wordt, pas dan zullen jullie beseffen hoe weinig waarde geld bezit. Als zij, het kwaadaardige wereldsysteem, jullie geld overneemt en jullie onmachtig maakt om het te beroeren zonder dat jullie akkoord gaan met hun voorwaarden, zullen jullie uiteindelijk beseffen dat jullie een alternatieve weg naar geluk nodig hebben.

Jullie geld zal waardeloos zijn. Jullie zullen dan moeten spartelen om te overleven. Degenen met overlevingsinstincten zullen dit gemakkelijker vinden dan degenen die zich voor deze tijd nooit hebben moeten krommen om te werken. Zaden om jullie eigen voedsel te kweken, zullen voor jullie meer waard zijn dan een miljoen dollars. Een eenvoudige vrucht zal jullie meer waard zijn dan een glanzende auto. Want als jullie van alles beroofd zijn, zullen jullie roepen om jullie Maker, jullie Schepper.

14 april 2011:

Jullie geld zal waardeloos zijn. Jullie toegang tot voedsel en andere noodwendigheden zal enkel mogelijk zijn door het merkteken, de identificatie waarover Ik sprak. Alsjeblieft, aanvaard dit merkteken alsjeblieft niet want dan zullen jullie voor Mij verloren zijn! Dit merkteken zal jullie niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk doden. Blijf buiten dit gezagsgebied! Begin nu met jullie voedselvoorraden, dekens, kaarsen en water te regelen als jullie het ontvangen van het merkteken, het teken van het Beest, willen vermijden!

Plan nu jullie voedselvoorraad! Teel en koop zaden die jullie in leven zullen houden! Koop zilveren munten of goud aan zodat jullie kunnen aanschaffen wat nodig is! En het allerbelangrijkste, vind locaties waar jullie als groep kunnen samenkomen om het Heilig Misoffer op te dragen! Want na verloop van tijd zullen jullie kerken met de grond gelijk gemaakt worden.

Aanvaard het teken, de chip, van het Beest nooit! Bid, bid, bid dat jullie huis de bijzondere zegeningen zal ontvangen om jullie te beschermen tegen het leger, dat zal trachten jullie uit jullie huis te zetten. De handlangers van Satan zijn als mieren. Met het uur vermenigvuldigen zij zich met de duizenden. Jullie, Mijn kinderen, moeten nu bidden en deze reeks gruweldaden bestrijden, die gepland worden door de Nieuwe Wereldorde die al kwijlen bij het vooruitzicht de wereld te beheersen. Voorzie dat jullie gezegende kaarsen in huis hebben! Bevoorraad jullie nu, want deze zullen jullie in het Licht van bescherming houden! Zo jullie geen slaaf van deze afschuwelijke leer willen worden, moeten jullie nu plannen.

Koop gaskookplaten, dekens, gedroogd en ingeblikt voedsel, waterzuiveringstabletten, kaarsen samen met religieuze afbeeldingen om jullie en jullie familie staande te houden tijdens de Grote Kastijding die op de Waarschuwing zal volgen.

En er staan nog meer boodschappen, waarin wordt aangekondigd dat het geld waardeloos zal worden. Dat geld dus zowel voor de dollar als de euro als andere munteenheden.

Nu, in het afgelopen jaar hebben overheden massaal extra schulden gemaakt, zogezegd om de economie te helpen via allerhande “steunpakketten”. Maar in werkelijkheid werd er gewoon geld bij gecreëerd, of anders gezegd: geld bijgedrukt.

Onderstaande twee kaarten tonen wat er in de VS is gebeurd afgelopen jaar:

De voorraad M1 geld (dat is: fysiek geld en munten die in omloop zijn, spaargeld, cheques etc…  of anders: het meest liquide deel van alle geld) is in 2020 in de VS enorm gestegen, vergeleken met voorgaande jaren. Dat creëert een basis voor hoge inflatie en uiteindelijk – als het zo doorgaat – hyperinflatie. De dollar wordt waardeloos. Hoe meer geld in omloop, hoe waardelozer dat geld zal zijn. Van goud is slechts een beperkte voorraad, waardoor goud z’n waarde blijft behouden. Goud kan men niet bijmaken.

Wanneer nieuw geld in het systeem komt, dan verliest elke dollar (of euro) die u heeft wat aan waarde. En indien uw inkomen niet op gelijke voet stijgt met dezelfde verhouding als waarmee de geldvoorraad stijgt, dan betekent dat dat uw inkomen dus minder waard wordt. Dit is vooral zo indien de prijzen van alledaagse producten sneller stijgen dan uw inkomen stijgt.

2020 eindigde met meer dan 20 miljoen Amerikanen die werkloosheidsuitkeringen krijgen van de overheid, en armoede en dakloosheid die enorm is toegenomen. In sommige gevallen moeten mensen 12 uur wachten in de rij om een paar zakken voedsel te kunnen krijgen van de voedselbank. Dit is ongezien sinds de dagen van de Grote Depressie in de jaren 1930. En 2021 zal nog erger worden. Ook hier, in Europa.

Bron: MSN, Themostinmportantnews