In Mexico is een jonge dokter bijna geheel verlamd door een ontsteking aan de hersenen en het ruggenmerg, in Portugal overleed een verpleegster en in Noorwegen enkele ouderen in een tehuis; allemaal na het ontvangen van het coronavaccin van Pfizer. En we zijn nog maar 6 januari, en dit was nog maar de eerste dosis van één vaccin. Men moet nog beginnen met de vaccins van Moderna en AstraZeneca (twee farmagiganten berucht om hun vele schandalen en rechtszaken). Uiteraard hoort u in onze reguliere media hier (bijna) niets over.

In Mexico hebben gezondheidsautoriteiten een onderzoek ingesteld nadat een jonge dokter bijna geheel verlamd werd kort na het ontvangen van het Covid-19-vaccin van Pfizer. Haar familie vroeg dat er meer onderzoek zou gedaan worden.

Karla Cecilia Perez werd verlamd aan armen en benen enkele uren nadat ze het Pfizer/BioNTech vaccin ontving op 30 december, en ze werd onmiddellijk naar de IC afgevoerd van het ziekenhuis in Coahuila. Ze had ook moeilijkheden met praten. Ze ervoer een aantal stuiptrekkingen, en kreeg ook huiduitslag, algemene zwakheid en ademhalingsmoeilijkheden, allemaal binnen het halfuur na het ontvangen van het coronavaccin. Ze kreeg de diagnose van encephalomyelitis (ontsteking aan de hersenen en het ruggenmerg).

Noorwegen

Het Medisch Agentschap van Noorwegen heeft aangekondigd dat twee bewoners van een verzorgingstehuis overleden dagen nadat ze hun Pfizer-vaccin ontvingen, en dat een onderzoek is ingesteld. “We moeten nagaan of het vaccin de doodsoorzaak is, of het een toeval is dat gebeurde kort na de vaccinatie”, zei Medisch Directeur Steiner Madsen.

Portugal

En in Portugal overleed op nieuwjaarsdag een chirurgisch assistente in Porto, Portugal, die in “perfecte gezondheid” was toen ze het Pfizer-vaccin kreeg.

Sonia Avecedo, 41 en moeder van twee kinderen, werkte als chirurgisch assistente in het Instituto Portugues de Oncologia (IPO) in Porto. Ze was één van de 538 gezondheidsmedewerkers die de eerste dosis van het vaccin kregen afgelopen woensdag. Avecedo had op oudejaarsavond nog een diner met haar familie, en werd de volgende morgen dood teruggevonden in bed.

Haar dochter Vania Figueredo zei tegen de krant Correio da Manha: “We weten niet wat er is gebeurd. Het gebeurde allemaal zo snel en we hebben er geen verklaring voor. Ik merkte niets vreemds aan mijn moeder. Het ging goed met haar. Ze zei alleen dat de plek waar het coronavaccin was toegediend pijn deed, maar dat is normaal.”

Bronnen: RT (1) (2) (3); NineforNews