Op 4 januari deelde zorgmedewerker Shawn Skelton uit het Amerikaanse Oakland vol trots een foto op Facebook waarop te zien is dat ze haar coronavaccin van Moderna heeft gehaald. Drie dagen later plaatste ze een verontrustend bericht waarin ze schrijft dat ze last heeft van stuiptrekkingen.

“Als je overweegt om het coronavaccin van Moderna te nemen, dan zou ik willen adviseren om het niet te doen! Mijn toestand is slecht! Iedere dag gaat het slechter en ik krijg geen hulp of antwoorden. Ik ben op z’n zachtst gezegd doodsbang!” schreef de vrouw, die in een verzorgingstehuis werkt. Ze voegde toe dat ze naar twee verschillende ziekenhuizen is geweest en te horen kreeg dat ze een neuroloog moet raadplegen.

Shawn deelde op Facebook twee filmpjes waarin ze haar toestand toont. In de eerste video toont ze hoe haar tong ongecontroleerd samentrekt, in de tweede video kan men zien dat ze ligt te stuiptrekken op een ziekenhuisbed.

“Ik ben naar huis gestuurd!” schreef ze erbij. Het bericht ging viraal en is inmiddels al ruim 130.000 keer gedeeld.

Zaterdag schreef de vrouw dat ‘haar lichaam nog steeds oncontroleerbare bewegingen maakt en dat ze nog steeds wacht op antwoorden’. Ze nam contact op met Moderna en kreeg te horen dat iemand haar zou benaderen. “Dat is niet gebeurd!”

Haar partner Rich liet gisteren weten dat Shawn zwaar onder de medicatie zit en dat haar lichaam zodra ze wakker wordt heftig begint te schokken. Hij bedankte iedereen voor alle steun. Een goede collega van de vrouw, Kathie, schrijft dat Shawn inmiddels naar een groter ziekenhuis is overgebracht en dat ‘haar hart breekt’.

Bron: Ninefornews