We zullen nog heimwee krijgen naar de dagen van de Trump-administratie. Joe Biden is nog maar 5 dagen in het Witte Huis en de oorlogsmachine draait weer op volle toeren, en we gaan volle kracht vooruit richting wereldoorlog 3, terwijl dat onder Trump eerder wat afgeremd werd (hij heeft in de vier jaar tijd van zijn ambt géén nieuwe oorlogen begonnen, hoewel het soms toch niet veel scheelde). 

Het Biden-regime zond meteen een oorlogsvloot met het vliegdekschip USS Theodore Roosevelt in de Zuid-Chinese Zee. Taiwan zei dat China diens luchtruim had geschonden met gevechtsvliegtuigen. China beschuldigde Biden ervan de situatie tot op het randje van een gevaarlijke confrontatie te drijven.

Verder werd op de eerste dag van Biden in het Witte Huis een militair konvooi met zwaar materieel van Irak naar Syrië verplaatst. Twee nieuwsberichten uit het Midden-Oosten lijken te suggereren dat de Russen en Amerikanen in de eerste dagen van het presidentschap van Biden hun troepen opbouwen in het door oorlog verscheurde Syrië.

De Syrische staatsmedia berichten over Amerikaanse versterkingen die naar ‘illegale bases rond Hasakah’ worden gestuurd. Een konvooi van 40 Amerikaanse legertrucks met onder meer wapens kwam via het noorden van Irak het land binnen om bases in de regio te versterken, aldus persbureau Sana.

Damascus heeft daarnaast gezegd dat zwaar materieel van de Amerikanen richting posities rond het olie- en gasveld Conoco is gegaan. “De afgelopen dagen hebben helikopters van de internationale coalitie zware legervoertuigen naar het olieveld Conoco in Deir ez-Zor getransporteerd,” schreef het persbureau, toevoegende dat het veld is veranderd in een militaire basis om ‘de aanwezigheid in de regio te verstevigen en Syrische hulpbronnen te plunderen’.

Ook Rusland zou bezig zijn met een militaire troepenopbouw in het noordoosten van Syrië, dat de Amerikanen en Turken bezet houden. Al-Masdar News schrijft dat het Russische leger afgelopen week meer versterkingen en zwaar materieel naar het vliegveld van Al-Kamishli heeft gestuurd om haar aanwezigheid ten oosten van de Eufraat te verstevigen.

Donderdag landde een Russisch militair transportvliegtuig in het noorden van Syrië:

Rusland heeft de afgelopen tijd ook meer schepen richting de Syrische kust gestuurd. Wellicht een teken dat het geweld daar weer gaat oplaaien.

Bron: Infowars; ninefornews