In China is men sinds kort een vrij vernederende manier van testen voor Covid begonnen: het anaal testen. Deze test (voor een luchtwegvirus nota bene) zou accurater zijn…

Sinds 17 januari werden reeds meer dan 3 miljoen inwoners van Peking getest op Covid. Personen uit bepaalde ‘besmettingshaarden’ worden nu ook gedwongen onderworpen aan anale tests. Een zeer groot wattenstaafje moet zo’n 3 tot 5 cm in de anus gebracht worden, een paar keer rondgedraaid worden en vervolgens naar het lab worden gezonden.

Li Tongzeng van het You’an Ziekenhuis in Peking zei dat sporen van het coronavirus langer detecteerbaar blijven in de anus of in de stoelgang dan in de keel- en neusholte.

“We vonden dat sommige asymptomatische patiënten (dus: personen die helemaal NIET ziek zijn) snel lijken te herstellen. Het is mogelijk dat er na drie tot vijf dagen geen spoor van het virus in de keelholte meer is. Maar het virus blijft langer aanwezig in de stalen genomen van de darmstreek en de stoelgang, in vergelijking met deze genomen van de ademhalingsstreek. Indien we anale uitstrijkjes nemen voor het testen op nucleïnezuren (aanwezigheid van RNA), zou het de detectiegraad van patiënten verhogen, en de kans van een gemiste diagnose verkleinen.”

En mensen die kerngezond zijn en geen enkel ziektesymptoom hebben, maar toch “besmet” werden bevonden, moeten uiteraard verplicht in quarantaine.

De wereld is een compleet gekkenhuis geworden!

Bron: Daily Mail