Volgens bewustzijnsdeskundige en auteur Jan Storms zijn de maatregelen tegen het coronavirus die Rutte (en andere Europese leiders in andere landen) ons oplegt ‘typisch psychopathisch beleid’.
Hij verwees aan tafel bij Café Weltschmerz naar het boek ‘Politieke Ponerologie’ van de Poolse psychiater Andrzej Lobaczewski. Ponerologie is de leer van het kwaad. In het boek legt hij uit hoe het bestuur in een samenleving geleidelijk kan worden overgenomen door mensen met een psychische stoornis.
Uiteindelijk vestigen die een ‘pathocratie’, dus een bestuur door geesteszieke mensen. Lobaczewski beschrijft in zijn boek hoe psychopaten in die pathocratie de hoofdrol vervullen en uiteindelijk de kern vormen.
“We zitten nu al in een vergevorderd stadium van het vestigen van een pathocratie. Eén van de zaken die daarop wijst, is dat de redenen voor de maatregelen meer en meer krankzinnig worden. Daar ontbreekt elke grond voor,” stelt Storms.
“Wanneer leiders van een samenleving aan psychopathie lijden, dan hebben zij een veel grotere impact op het hele volk dan een individuele psychopaat kan hebben in zijn persoonlijke omgeving. Als je dus iemand hebt die aan het hoofd staat van een organisatie of een heel land dan is die impact ongelooflijk veel groter. Als mensen niet doorhebben dat ze misleid worden, gaan ze daarin mee. Over het algemeen zijn mensen volgzaam omdat ze ervan uitgaan dat hun medemensen van goede wil zijn en hun leiders oprecht en rechtvaardig zijn. Dat is hier zeker niet het geval.”
Bron: Ninefornews
Foto: Pixabay (publiek domein)
Er is één element dat in deze gedachtegang ontbreekt en dat is dat psychopathie en uitzonderlijke intelligentie heel goed kunnen samengaan. Als dat soort mensen paranoïde zijn (existentiële onzekerheid) en dat met dominantie trachten te compenseren, ja dan is het volk beklagenswaardig dat onder hun juk ligt. Het is niet zo makkelijk dat te onderkennen omdat dit soort mensen getalenteerde toneelspelers zijn. Omdat echte menselijke gevoelens hun vreemd zijn kunnen ze zichzelf alleen maar in de maatschappij staande houden door voortdurend en onafgebroken te acteren.
LikeLike