De EU is reeds vanaf 2019 bezig met het uitwerken van een plan voor de introductie van een Europees vaccinatiepaspoort, reeds meer dan een jaar voorafgaand aan het begin van de zogenaamde coronapandemie.

Op bovenstaande kaart is duidelijk te zien dat de Europese Commissie een tijdlijn heeft uitgewerkt voor de invoering van een Europees vaccinatiepaspoort. Vanaf 2018 begon men met het bekijken van vaccinatievertrouwen binnen de EU. In 2019 begon de studie voor de ontwikkeling van een Europese vaccinatiekaart of vaccinatiepaspoort. In maart 2020 begon ineens de zogenaamde coronapandemie, met de ondertussen vertrouwde beperkende coronamaatregelen, inclusief mondmasker, sociale bubbels en lockdowns. De enige uitweg volgens onze regeringen is het Covid-19 vaccin. En in bepaalde landen, zoals onder meer Denemarken, wordt reeds gewerkt aan de introductie van een vaccinatiepaspoort, waardoor men weer vrij zal kunnen reizen, shoppen, etc…

In andere landen is men reeds bezig met “nadenken” erover. De Nederlandse Premier Mark Rutte zei onlangs dat hij geen bezwaar meer heeft tegen een vaccinatiepaspoort. De individuele nationale leiders doen alsof ze zelf een beslissing hierover nemen, en doen alsof ze wat aarzelen, maar eigenlijk volgen ze gewoon slaafs de agenda van Europa.

Het zou de bedoeling zijn dat na 2022 alle lidstaten een (verplicht) vaccinatiepaspoort geïntroduceerd hebben.

Bron: ec.europa.eu