Foto: Pixabay (publiek domein)

Sinds Joe Biden in het Witte Huis is, is de VS weer op oorlogspad getrokken. Onder Trump was het een paar keer op een haar na bijna oorlog, maar dat werd steeds weer op het nippertje afgewend. Nu lijken ze in Washington en in Jeruzalem vastberaden om de oorlog in het Midden-Oosten weer op te stoken. M. Snyder van The Economic Collapse Blog somde enkele punten op die erop wijzen dat het kruitvat in het Midden-Oosten wel eens in de nabije toekomst kan gaan ontploffen.

#1 Letterlijk één dag nadat Biden was ingehuldigd, reed een enorm militair konvooi Syrië binnen, waaronder zo’n 40 trucks en gepantserde voertuigen en helikopters.

#2 Enkele weken later beval Biden diens eerste luchtaanval op door Iran gesteunde strijdkrachten in Syrië (die daar o.a. tegen IS en andere anti-Assad rebellen strijden), daarbij vielen zeker 22 doden.

#3 Uiteraard was het onvermijdelijk dat Iran-gesteunde strijdkrachten daarop een antwoord zouden bieden. Ze vuurden raketten af op een militaire basis in Irak, waar Amerikaanse soldaten gestationeerd zijn. Daarna zei de Secretaris van Defensie Lloyd Austin dat er een antwoord zal komen van de Amerikaanse militairen “op een tijd en plaats door ons gekozen.”

#4 De VS heeft zopas zes B-52 bommenwerpers gestuurd naar Diego Garcia, een militair bolwerk dat dient als strategische locatie voor operaties in het Midden-Oosten en de Pacifische regio. CNN berichtte dat een Amerikaanse official zei dat de bommenwerpers “beschikbaar zullen zijn voor operaties tegen Iran, indien daartoe wordt bevolen.”

#5 De Biden-administratie stuurt ook 10.000 extra soldaten richting het Midden-Oosten.

#6 Rusland is diens operaties in het Midden-Oosten ook aan het opvoeren. Vorige week vrijdag voerde Rusland een luchtaanval uit op oliefaciliteit in Syrië, die gebruikt wordt door oppositiekrachten gesteund door Turkije, Saudi-Arabië en de VS. Het gevolg was een enorme vuurzee. Ruim 180 tankers en trucks gingen op in de vlammen.

#7 Israël blijft op regelmatige basis strategische doelen in Syrië bombarderen. Bij de meest recente aanval kon Syrië de raketten door luchtafweer echter onschadelijk maken.

#8 Israël wil Iran (naar verluidt) verhinderen nucleaire wapens te maken. In een recent interview met Fox News zei de Defensieminister Benny Gantz dat Israël klaar is om Iran aan te vallen zonder de hulp van de VS. Israël heeft intussen diverse doelen in Iran geïdentificeerd, die kunnen gebombardeerd worden. Defensieminister van Iran, Amir Hatami, antwoordde dat het Iraanse leger Tel Aviv en Haifa zal plat bombarderen indien Israël ook maar een vinger zou uitsteken naar Iran.

#9 Tijdens een telefoongesprek tussen Kamala Harris en Benjamin Netanyahu afgelopen donderdag, maakte Israëlisch premier Netanyahu zeer duidelijk dat zijn land klaar is om te doen wat nodig is om te verhinderen dat Iran kernwapens maakt: “Hij is compleet vastberaden om Iran te verhinderen van het ontwikkelen van nucleaire wapens ‘die bedoeld zijn voor onze vernietiging’.”

Bron: Themostimportantnews.com