Wereldwijd worden voornamelijk de injecties van AstraZeneca meer en meer geschuwd. Verschillende landen in Europa, waaronder Denemarken, Zweden,… Nu raakte ook bekend dat zelfs Frankrijk, Italië en Duitsland stoppen met het injecteren van de “coronavaccins” van AstraZeneca. Dit omdat er reeds een aantal doden vielen direct na vaccinatie en dit in de openbaarheid is gekomen. Nog steeds wordt in onze media (in Nederland en België) gezegd dat “er geen verband” is en dat de injecties veilig zouden zijn, of dat de “voordelen” zouden opwegen tegenover de “nadelen”.  Wel zijn er berichten dat steeds meer mensen door dit nieuws gaan twijfelen en hun afspraak voor vaccinatie annuleren.

Noorwegen

In Noorwegen is gisteren een verpleegster overleden aan de gevolgen van een hersenbloeding. De vrouw van onder de vijftig kreeg een week eerder een injectie van het AstraZeneca-vaccin. Het Noorse geneesmiddelenbureau onderzoekt ook hier of er “een oorzakelijk verband” is. Het is het tweede sterfgeval in enkele dagen tijd. Vrijdag was een 30-jarige verpleegster al overleden. Zij had de injectie tien dagen eerder gekregen.

De Noorse gezondheidsdiensten lieten dit weekend weten dat nog twee andere verpleegsters in het ziekenhuis opgenomen moesten worden omwille van trombocytopenie (abnormaal laag aantal bloedplaatjes), bloedingen en bloedproppen. Beiden hadden kort daarvoor een eerste dosis van het AstraZeneca-vaccin toegediend gekregen. Hun toestand is stabiel.

Italië

Het gerecht in de Noord-Italiaanse regio Piëmonte heeft 393.600 doses van het Oxford/AstraZeneca-vaccin in beslag genomen na de dood van een man (57) die enkele uren na injectie stierf. Dat schrijft persbureau Reuters. Lokale autoriteiten schortten gisteren al het gebruik van de lading op, nadat een muziekleraar (57) enkele uren na toediening ziek was geworden en was overleden.

Bron: Reuters/HLN