Je moet er niet raar van opkijken als de president van Tanzania opeens komt te overlijden of wordt vervangen, was de strekking van een artikel dat afgelopen weekend op Ninefornews verscheen. En ja hoor: gisteravond meldde de NOS dat president Magufuli van Tanzania is overleden [lees: vermoord].

Vicepresident Samia Suluhu Hassan maakte op de staatstelevisie bekend dat hij op 61-jarige leeftijd is overleden aan ‘hartcomplicaties’. De NOS merkt op dat de ‘populistische’ leider bekendstond als ‘coronascepticus’. De leider werd eerder deze maand zogezegd “vermist” omdat hij niet meer in het openbaar verscheen. Een week geleden werd het gerucht verspreid dat hij het ‘coronavirus’ zou hebben opgelopen en in kritieke toestand in het ziekenhuis zou liggen. Nu werd bekend gemaakt dat hij stierf aan hartproblemen.

Magufuli haalde het wereldnieuws toen hij een aantal monsters, waaronder geit en papaja, liet testen op corona. Toen de tests positief uitvielen, verbood hij de testkits en stelde hij een onderzoek in. Hij zette ook vraagtekens bij de veiligheid en effectiviteit van de ‘coronavaccins’ en stond het gebruik ervan in Tanzania niet toe.

Afgelopen maand schreef de krant The Guardian nog dat ‘het tijd is om de anti-vaxxerpresident van Tanzania te beteugelen’. Het artikel is ondergebracht bij de sectie ‘Global development’, die wordt gesponsord door de Bill & Melinda Gates Foundation. Ook de beruchte Council on Foreign Relations vond dat hij het veld moest ruimen.

Magufuli onderging hetzelfde lot als Pierre Nkurunziza, de ex-president van Burundi. Die weigerde het spelletje mee te spelen en gooide de WHO-delegatie het land uit, waarna hij plotseling “stierf” aan een ‘hartaanval’ of ‘corona’.

De vicepresident die de dood van Magufuli aankondigde, Samia Suluhu Hassan, is overigens…rarara… verbonden aan het World Economic Forum. Zij zal de overleden president opvolgen en uiteraard de agenda van het WEF ten uitvoer brengen.

 

Bron: Ninefornews