oorlog

Oekraïense Opperbevelhebber Komchak: “Rusland heeft 28 tactische bataljongroepen klaarstaan aan de grens”

De Oekraïense Opperbevelhebber van het Leger zei dat er reeds 28 tactische bataljongroepen van het Russische Leger gestationeerd zijn langs de grens met Oekraïne, en nog eens 25 extra bataljons worden verwacht waar reeds militair materieel werd klaargezet.

“Sinds 30 maart zijn 28 tactische bataljonsgroepen van de vijand gestationeerd langs de staatsgrens van Oekraïne en de tijdelijk bezette gebieden van Oekraïne en de Autonome Republiek van de Krim, namelijk in Brjansk, Voronezh, Rostov [regio’s] en op de grondgebied van de tijdelijk bezette Krim. De laatste tijd hebben de Russische strijdkrachten troepen opgebouwd nabij de grens met Oekraïne in het noorden, oosten en zuiden, namelijk in de regio’s Bryansk en Voronezh en in de Autonome Republiek van de Krim, waarbij ze de troepen uit verschillende regio’s van de Russische Federatie halen onder het mom van controle-oefeningen voor de winterperiode van training, waarbij gevechtsalarm en algemene gevechtsgereedheid gehandhaafd blijven voor aanstaande ‘West 2021’ strategische oefeningen,” zei de opperbevelhebber van de strijdkrachten van Oekraïne Ruslan Khomchak tijdens een buitengewone plenaire vergadering van de Verchovna Rada van Oekraïne op dinsdag, meldt een correspondent van Ukrinform.

Volgens Khomchak worden er nog eens 25 extra bataljongroepen verwacht nabij de grens, waar reeds militair materieel werd naartoe gebracht. In Rostov zijn er nog eens 12 extra bataljongroepen die in 1 à 2 dagen gevechtsklaar kunnen zijn en onmiddellijk kunnen reageren indien Oekraïne zou aanvallen.

Bron: Ukrinform

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: