Medische onderzoekers bij het Pentagon (het militaire bolwerk van de VS) hebben een soort microchip ontworpen die naar hun eigen zeggen virussen zoals Covid-19 kan detecteren onder uw huid.

De gepensioneerde kolonel Dr. Matt Hepburn, een arts gespecialiseerd in infectieziekten, vertelde ‘60 Minutes‘ (een programma op CBS) dat de microchip een soort ‘controlelichtje’ is voor mensen, maar niet iedere beweging traceert. De technologie werd ontworpen door Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA), dat opereert onder het Pentagon.

De microchip die voorlopig enkel in Defensie zal worden gebruikt, wordt onder de huid ingebed in een weefselachtige gel en test voortdurend het bloed van de drager op aanwezigheid van virussen zoals Covid-19. Eens een virus gedetecteerd, moet de drager van de microchip onmiddellijk een bloedtest ondergaan. Die moet een klein beetje bloed afnemen en dat in een testmachine stoppen, en binnen enkele minuten wordt een diagnose gesteld, waarna de persoon al dan niet in quarantaine moet gaan bijvoorbeeld.

“Het is een sensor. Dat kleine groene ding hier, stop je onder je huid en wat dit jou vertelt is dat er chemische reacties gebeuren in je lichaam, en dat signaal betekent dat je morgen symptomen zult hebben.”

De chip werkt zoals een zender, die – indien het een virus tegenkomt – een signaal zendt (wellicht naar een toestel). Dat signaal betekent dat je “morgen” symptomen gaat ontwikkelen, ook al voel je je op het ogenblik van het signaal niet ziek.

Hij voegde eraan toe dat de vroege-detectie-technologie “de infectie in z’n weg kan stoppen.”

Er werd in de aflevering ook nog andere technologie getoond om Covid-19 en andere virussen “te bestrijden”: een dialysemachine die het bloed van een patiënt moet uit het lichaam pompen, filteren en ontgiften en dan terug in het lichaam van de patiënt pompen, totdat het virus verwijderd is uit het lichaam.

Bron: RT