Hou u maar vast. De zogenaamde ‘cyberaanval’ op Amerika’s grootste oliepijplijn, waardoor vele tankstations nu reeds droog liggen, en dat al de allures heeft van een ‘false flag’ operatie, is slechts het begin van een heuse ‘cyberpandemie’ die we in de komende weken en maanden mogen verwachten. We berichtten reeds enkele dagen geleden dat het WEF – onder leiding van Klaus Schwab – samen met o.a. de Russische overheid en grote banken deze zomer de cyberaanvalsimulatie Cyber Polygon 2021 zal houden. Maar ze hebben afgelopen zomer Cyber Polygon 2020 gehouden, een gelijkaardige ‘cyberaanvalsimulatie’ die wellicht dit jaar al in het echt zal worden uitgevoerd. Klaus Schwab “waarschuwde” ons afgelopen zomer namelijk voor een grootschalige cyberaanval op infrastructuur en grote instellingen waaronder banken, waarbij de covid-19-crisis eruit zou zien als een ‘kleine storing’.

Afgelopen zomer werd Cyber Polygon 2020 onder meer bijgewoond door de Britse oud-premier Tony Blair, WEF-baas Klaus Schwab en de Russische premier Michaeil Misjoestin. De simulatie doet uiteraard erg denken aan Event 201, dat enkele maanden vóór de echte coronacrisis werd gehouden.

Schwab vertelde de wereld op 8 juli 2020:

We weten allemaal dat we onvoldoende aandacht besteden aan het beangstigende scenario van een omvangrijke cyberaanval, die de stroomvoorziening, transport, dienstverlening in ziekenhuizen, onze samenleving als een geheel tot een complete stilstand kan brengen. De Covid-19-crisis zou in dit licht gezien worden als een kleine storing in vergelijking tot een grote cyberaanval. Om de Covid-19-crisis te gebruiken als een tijdige gelegenheid om te reflecteren over de lessen die de cyberveiligheidgemeenschap kan trekken, en onze onvoorbereidheid voor een potentiële cyberpandemie kan verbeteren.

Klaus Schwab, World Economic Forum

Het werd door het WEF vorig jaar aangekondigd, dat de Grote Reset voor 2021 zou zijn…

Ook Jeremy Jurgens, de uitvoerend directeur van het World Economic Forum, kondigde vorig jaar een “grotere crisis” dan de Covid-19-crisis aan, die een grotere impact zal hebben en zwaardere gevolgen zal hebben op economisch en sociaal vlak. Welke crisis dat precies ging zijn, werd toen in het midden gelaten.

“Ik geloof dat er een andere crisis zal komen. Het zal gewichtiger zijn, en we moeten ons daar nu op beginnen voorbereiden. Wanneer we deze volgende crisis zien, zal het sneller zijn dan wat we zien met Covid, de exponentiële groeisnelheid zal veel steiler verlopen; de impact zal groter zijn en als gevolg zullen de economische en sociale gevolgen zwaarder zijn.

Jeremy Jurgen, Executive Director WEF

Wij dachten toen dat hij het had over een ander virus dat ze zouden loslaten. Maar nu weten we dat hij het had over een computervirus.

Cyberaanval met ‘Covid-achtige’ kenmerken

Een maand geleden werd door het WEF een infosessie georganiseerd, waarin een “potentiële” cyberpandemie werd besproken. In het begin werd toen een korte introductievideo getoond, waarin het volgende werd gezegd:

De Covid-19-pandemie heeft onze economieën en samenleving dooreengeschud tot in de kern, en ons getoond hoe kwetsbaar we zijn voor biologische bedreigingen. In de digitale wereld, worden gelijkaardige risico’s op dit ogenblik over het hoofd gezien. Een cyberaanval met Covid-achtige kenmerken, zou zich sneller en verder verspreiden dan gelijk welk biologisch virus. De groeiratio zou ongeveer 10 keer grote zijn dan wat we hebben ervaren met het coronavirus.

Om u een idee te geven: één van de snelste “wormen” in de geschiedenis de Slammer/Sappire worm uit 2003, verdubbelde iedere 8,5 seconden in grootte, ruim 75.000 toestellen infecterend in 10 minuten en bijna 11 miljoen toestellen in 24 uur. Gelukkig genoeg hebben – tenminste tot nu toe – cyberaanvallen onze gezondheid niet beïnvloed op de manier zoals pandemieën dat hebben gedaan. Maar de economische schade, en de impact die ze hebben op ons dagelijks leven, zijn gelijkaardig, en soms zelfs groter geweest.

De enige manier om de exponentiële groei van een covid-achtige cyberbedreiging te stoppen is om de miljoenen kwetsbare toestellen van elkaar los te koppelen, én van het internet. Dit alles in een kwestie van dagen. Een enkele dag zonder internet zou onze economieën meer dan 50 miljard US dollar kosten, en de economische en maatschappelijke schade is daar nog niet bij gerekend indien deze toestellen gelinkt zijn aan essentiële diensten zoals transport of gezondheidszorg.

[…]

Covid-19 was bekend als een “verwacht risico”. Zo ook het digitale equivalent. Laten we beter voorbereid zijn op deze. De tijd is nu.

World Economic Forum, 2 april 2021

Bron: WEF

Advertentie