oorlog

Volgens Oekraïense Veiligheidsdienst staan er nog steeds 100.000 Russische soldaten paraat langs grens; afgelopen twee dagen 15 beschietingen; ook in Midden-Oosten escalatie

De Veiligheisdiensten van Oekraïne meldden dat Rusland nog steeds 100.000 troepen heeft klaarstaan aan de grens met Oekraïne. Rusland heeft na de oefeningen vorige maand slechts een deel van het leger teruggetrokken. Verder zijn er dagelijks beschietingen over en weer in Oekraïne, en is de situatie in het Midden-Oosten (Israël-Palestina) weer aan het escaleren. De VN-afgevaardigde voor het Midden-Oosten waarschuwt voor een “totale oorlog.”

Als we de Veiligheidsdiensten van Oekraïne mogen geloven, dan staan er nog steeds 100.000 soldaten paraat langs de grens, samen met een arsenaal aan militair materiaal waaronder tanks, gevechtsvliegtuigen, schepen (in de Zwarte Zee). Het hoofd van de Veiligheisdienst Ivan Bakanov zei dat “Ruslands slechts een gedeelte van het leger” heeft teruggetrokken. Vorige maand verklaarde Oekraïne Rusland feitelijk de oorlog door een decreet te ondertekenen voor de herverovering en de herintegratie van de Krim, dat in 2014 door Rusland geannexeerd werd.

Ook Amerikaans Staatsecretaris Blinken en NAVO-Secretaris-generaal Stoltenberg lieten vorige week gelijkaardige geluiden horen: dat Rusland slechts 3500 troepen heeft teruggetrokken uit de Krim, maar dat er nog zeker 100.000 troepen langs de grenzen blijven.

In de afgelopen twee dagen waren er reeds 15 beschietingen/gevechten tussen het Oekraïense leger en de door Rusland gesteunde separatisten in Donbas. De Opperbevelhebber van het Oekraïense leger zei dat ze nu 100% klaar zijn om “een aanval van Rusland” af te slaan. De Oekraïense Minister van Defensie liet gisteren verstaan dat Kiev op elk moment een escalatie in Donbas verwacht.

Escalatie in het Midden-Oosten

In het Midden-Oosten zijn na onlusten rond de Tempelberg in Jeruzalem in diverse steden zware rellen uitgebroken door Israëlische arabieren – sommigen spreken zelfs van het begin van burgeroorlog – , en is het tot een confrontatie gekomen met de Islamitische strijders van Hamas in de Gazastrook. Israël heeft reeds verschillende bombardementen uitgevoerd, terwijl Hamas al honderden raketten heeft afgevuurd. Netanyahu zei dat dit “nog maar het begin” is. Israël zwoer te zullen blijven bombarderen, “tot er volledige stilte is”, vooraleer er kan gesproken worden over een vredesakkoord. De leider van Hamas sprak echter eveneens oorlogstaal, en zei: “indien Israël dit wil laten escaleren, dan zijn we er klaar voor.” De afgezant van de VN voor het Midden-Oosten waarschuwde voor een “totale oorlog.” De kans bestaat dat ook Iran en Libanon erbij betrokken raken en dan is het hek helemaal van de dam.

Bronnen: Ukrinform; Moscow Times, Liveuamap, RT

1 reactie

  1. Het is begonnen; de volgende fase breekt aan, tot de Wederkomst van Christus. Maar ons is beloofd, voordat er een derde wereld oorlog uitbreekt, en die gaat er op deze manier komen, ontvangen we de Waarschuwing . EN buiten dit om, kijk maar eens goed om je heen in je eigen parochie/ bisdom, goede priesters worden onderdrukt of buiten gewerkt. Daar is een ander soort oorlog aan de gang….

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: