oorlog

Oekraïense artillerie-eenheden houden oefeningen langs grens met de Krim; Rusland stuurt weer extra troepen

De Oekraïense president Zelensky heeft op 24 maart de ‘Strategie voor de herverovering en de herintegratie van het Tijdelijk Bezet Territorium van de Autonome Republiek van de Krim en de Stad Sevastopol‘ bekrachtigd, middels het Decreet nr. 117/2021, dat werd gepubliceerd op de website van de overheid. Nu hebben voor het eerst artillerie-eenheden militaire oefeningen gehouden langs de grens met de Krim. Zoals we reeds in een eerder artikel schreven, was Poetin bij de annexatie van de Krim in 2014 bereid kernwapens in te zetten.

Oekraïense artillerie-eenheden hebben oefeningen gehouden nabij de “administratieve grens” met de volgens hen “tijdelijk bezette Krim”, waarbij Uragan raketlanceersystemen werden ontplooid, en gericht naar conventionele vijandelijke doelwitten. Luitenant-Generaal Serhiy Nayev zei dat deze oefeningen gehouden werden in omstandigheden die “oorlog simuleren.”

De VS zei aan de OSCE (Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa) in Wenen dat ondanks de verklaringen over het terugtrekken van de troepen, Rusland onlangs Luchtmobiele troepen, samen met pantservoertuigen en artillerie naar de Krim heeft overgebracht. Rusland zal duidelijk niets aan het toeval overlaten, en de Krim met hand en tand verdedigen.

Bron: Ukrinform

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: