New World Order

Rusland begint massaproductie van ‘autonome oorlogsrobotten’ uitgerust met artificiële intelligentie (AI)

Het Russische leger zal binnenkort uitgerust worden met autonome hight-tech oorlogsrobotten die in staat zijn om op het strijdperk onafhankelijk te handelen, zo zei de Minister van Defensie Sergey Shoigu, en voegde eraan toe dat Moskou er de massaproductie van gelanceerd heeft.

Hij noemt het “wapens van de toekomst”: het zijn oorlogsrobotten uitgerust met artificiële intelligentie (AI), “zoals in Science-fiction films”. Er werd niet bij verteld om welke robotten het precies gaat.

“Het zijn niet slechts wat experimentele prototypes, maar robotten die echt kunnen getoond worden in sci-fi-films, omdat ze op zichzelf kunnen vechten.”

Sergey Shoigu

Rusland heeft reeds autonome en semi-autonome oorlogsrobotten in dienst, zoals de semi-autonome Uran-9, een kleine tank met een 30mm geweer en vier geleide antitankraketten. Er wordt ook gewerkt aan grotere en zwaardere autonome tanks, die volledig draaien op AI. Tevens heeft het Russische leger nucleaire Poseidon-onderzeeërdrones, die eveneens autonoom kunnen handelen.

Jaren geleden werd nog gewaarschuwd (o.a. door Elon Musk) voor de ontwikkeling van zulke “moordrobotten”, en werd gezegd dat AI-robotten nooit met wapens zouden mogen uitgerust worden. Maar die waarschuwingen werden in de wind geslagen en in Rusland is men vastberaden om een uitgebreid arsenaal (of: leger?) van autonome AI-drones te ontwikkelen.

Brr!

Bron: RT

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: