In een video daterend van 2016 geeft Klaus Schwab, uitvoerend directeur van het World Economic Forum en sinds vorig jaar bekend van de lancering van de ‘Grote Reset’ en de promotie van zijn ‘Vierde Industriële Revolutie, uitleg over die (nu) aanstaande ‘revolutie.’ Hij zegt dat het met een adembenemende snelheid op ons af zal komen, zoals een tsunami.

In een videoboodschap aan de Lee Kuan Yew School of Public Policy zegt hij het volgende:

De Vierde Industriële Revolutie zal ons leven volledig beïnvloeden. Het zal niet enkel veranderen hoe wij communiceren, hoe wij produceren, hoe wij consumeren, het zal eigenlijk onszelf veranderen: onze eigen identiteit. Het geeft aanleidingen tot procedures en ontwikkelingen zoals ‘slim verkeer’, ‘slimme overheid’, ‘slimme steden’. Wat we zullen zien is dat alles geïntegreerd zal worden in een ecosysteem gedreven door ‘big data‘ en in het bijzonder gedreven door nauwe samenwerking van overheden met bedrijven, burgerlijke samenleving. En deze revolutie zal komen met een adembenemende snelheid, het zal zijn zoals een tsunami. Het is eigenlijk niet enkel een digitale revolutie; het is digitaal uiteraard, fysiek met nanotechnologie, het is ook biologisch.

Klaus Schwab, World Economic Forum, 14 juli 2016

Hij wil wellicht eerder zeggen dat de omwenteling en dus de gefabriceerde crisissen als onderdeel van de Grote Reset en de introductie van die zogenaamde Revolutie, als een tsunami ons zullen overrompelen, waarna de grote ‘digitale transformatie’ zal komen, en iedereen uiteindelijk gechipt zal worden. We zijn bij deze gewaarschuwd.