De Amerikaanse miljardair Warren Buffett met een geschat vermogen van $73 miljard, directeur en voor 38% grootaandeelhouder van zijn conglomeraat (groep van bedrijven) Berkshire Hathaway, het vierde grootste ‘bedrijf’ ter wereld, heeft op 29 juni in een interview met de Buffett & Munger: A Wealth of Wisdom show van CNBC gezegd dat er nog meer crisissen, waaronder een nieuwe pandemie en nog meer cyberaanvallen aan zitten te komen.

Buffett zei:

“Ik leerde dat mensen niet zoveel weten als ze denken dat ze weten, maar het belangrijkste dat ik leerde is dat de pandemie zéker ging gebeuren, en dit is niet het ergst denkbare… De samenleving heeft het moeilijk zich voor te bereiden voor dingen die ver weg zijn, maar die mogelijk zijn, en die zúllen gebeuren vroeger of later. Er zal een andere pandemie zijn. We weten dat. We weten dat er een nucleaire, chemische, biologische en nu cyberdreiging is. Elk van hen heeft vreselijke mogelijkheden… Het lijkt er niet op dat dit iets is waar de samenleving ten volle op voorbereid is. De cyberdreiging… weet je,… we zijn nog maar net begonnen, hah, en… euh… kijk naar de schade die reeds berokkend is…”

Warren Buffet, 29 juni 2021

Buffett ontmoette begin jaren ’90 Bill Gates tijdens een diner, en ze werden zeer goede vrienden. Gates is één van de directeuren van het conglomeraat van Buffett, en Buffett was op zijn beurt tot voor kort bestuurslid van de Bill & Melinda Gates Foundation, de stichting die ijvert voor abortus, contraceptie en vaccinaties, waar Buffett reeds veel geld heeft ingepompt.

Bron: CNBC

Advertentie