De Australische politie van de deelstaat New South Wales heeft een speciale ‘strike force‘ in het leven geroepen, bestaande uit o.a. ten minste 22 veteraan detectives om mensen te identificeren en op te sporen die deelnamen aan anti-lockdown demonstraties.

Zaterdag werden in Sydney en andere steden in New South Wales enorme protesten georganiseerd tegen de zeer strenge lockdown in dat land, waar we in dit artikel reeds over berichtten.

Duizenden mensen waren de altijddurende lockdowns en maatregelen beu, en scandeerden “Vrijheid!” De politie trad echter streng op tegen deze “illegale bijeenkomsten.”

De leiders van de staat veroordeelden de demonstranten voor het “in gevaar brengen van andermans leven” (vanwege mogelijke zogenaamde ‘besmetting’).

In 24 uur werden reeds 510 bekeuringen uitgeschreven. Afgevaardigde Commissaris Gary Worboys zwoer aan de Sydney Morning Herald dat hij de ‘daden van gewelddadig, smerig, risicovol gedrag’, waarmee hij doelde op het demonstreren, zal blijven onderzoeken.

“Op dit moment wordt een strike force opgezet die mensen blijft vragen om gelijk welke videobestanden of smartphone beelden binnen te brengen die ze hebben van dat soort gedrag.”

NSW Politieminister David Elliot kondigde eerder aan dat ten minste 22 veteraan detectives zullen meewerken als deel van een speciale eenheid om mensen te identificeren en op te sporen die de demonstraties bijwoonden.

Premier Berejiklian van NSW zei dat hij “absoluut walgt” van de massale bijeenkomsten en riep iedereen op die gelijk wie van de demonstranten herkende, om onmiddellijk de politie te contacteren. Op een uiterst hypocriete manier zei de premier, die zijn eigen bevolking wil laten inspuiten met gevaarlijke en experimentele injecties:

“Ik moet zo walgen en ben zo teleurgesteld en diepbedroefd dat mensen de veiligheid en het welzijn van hun medeburgers niet in aanmerking nemen.”

NWS meldde afgelopen zondag twee doden (wellicht bejaarden in een rusthuis) en 141 nieuwe ‘gevallen’ (PCR-test positieven). De autoriteiten zinspeelden reeds op een verlening van de strenge lockdown vanwege deze manifestatie die als een ‘superverspreider gebeurtenis’ wordt bestempeld.

  • De groepsgrootte voor bijeenkomsten in de buitenlucht is beperkt tot 2
  • Je mag niet verder dan 10 kilometer van je huis sporten
  • Recreatief winkelen is verboden
  • Per huishouden mag één persoon inkopen doen in essentiële winkels
  • Bij uitvaarten mogen maximaal 10 mensen aanwezig zijn
  • En het wordt zelfs afgeraden om met iemand te spreken, zelfs met mondmasker, ook als men gevaccineerd is, “om het contact zoveel mogelijk te minimaliseren.”

De staat New South Wales telt ruwweg 8,16 miljoen inwoners.

Bron: RT