Links: een talibanstrijder inspecteert een achtergelaten Black Hawk helikopter. Rechts: zo zien de Talibanstrijders er nú uit.

Het hele Afghanistan-debacle is duidelijk opgezet spel. Het Amerikaanse leger is in allerijl het land uit “gevlucht”, en de Taliban (85.000 strijders) heeft het vacuüm direct opgevuld. Het Afghaanse leger (300.000 soldaten), jarenlang getraind door de VS, heeft daarbij nauwelijks verzet geboden. Amerika heeft nu 62 miljard dollar aan militair materieel in handen laten vallen (lees: in de handen gestopt) van de Taliban. Daarmee staan ze nu sterker dan pakweg het leger van Oekraïne. De geschiedenis herhaalt zich: het was eveneens de VS die in de jaren ’80 de Moedjahedien (waaruit later de Taliban zou voortkomen) trainde en bewapende (in de ‘strijd tegen de Sovjets’).

Onder het materieel bevinden zich Black Hawk helikopters, duizenden pantservoertuigen, humvees, wapens en munitie, kogelvrije vesten, legeruniformen, nachtkijkers, radiotoestellen, enz… De Taliban heeft ook toegang tot achtergelaten biometrische apparaten. De Talibanstrijders hebben reeds een propagandavideo de wereld in gestuurd waarin ze zich gekleed hebben in Amerikaanse legeruitrusting en zwaaien met Amerikaanse wapens.

Wat er momenteel in Afghanistan gebeurt, is niet zozeer het gevolg van de incompetentie van de regering-Biden, zei Brian Kennedy, voormalig voorzitter van denktank Claremont Institute, in Bannon’s War Room.

“Ik denk dat ze dit met opzet doen om zowel het Amerikaanse volk als het Amerikaanse leger te demoraliseren,” Het is niet zo dat Joe Biden één overhaaste beslissing heeft genomen en dat iedereen vervolgens besloot om zich terug te trekken. Het volledige militaire apparaat, het ministerie van Buitenlandse Zaken en de inlichtingengemeenschap hebben hier groen licht voor gegeven. Men wist dat de Taliban ons zouden verjagen, zouden proberen ons te vernederen en Amerika voor schut te zetten. Wij wisten dat dit zou gaan gebeuren en we hebben het toch gedaan. Dit is de Grote Reset: Amerika op de meest vernederende manier laten verdwijnen op het wereldtoneel en de boel laten ontploffen in landen als Afghanistan zodat er miljoenen migranten naar Europa trekken.”

Het doel van deze opgezette ‘crisis’: het creëren van een nieuwe crisis, waaronder een vluchtelingenstroom naar Europa. De Grote Reset draait om één ding: zo veel mogelijk chaos creëren om de Nieuwe Wereldorde in te leiden.

Bron: The Sun via END TIME HEADLINES; Ninefornews