Voor Amerikanen die zich zorgen maken over de toekomst van het land onder het Biden-regime, was minister van Financiën Janet Yellen ongewoon eerlijk: wees erg bang. In een brief aan het Congres vorige week waarschuwde Yellen dat als het schuldenplafond niet en binnenkort wordt verhoogd, de Verenigde Staten zonder geld zullen komen te zitten en voor het eerst in de geschiedenis niet aan hun financiële verplichtingen zullen kunnen voldoen. En dat allemaal onder Joe Biden.

Het schuldenplafond, dat het maximumbedrag is dat de VS wettelijk kan lenen, werd in 2019 voor twee jaar opgeschort onder President Trump, maar die opschorting verliep eind juli dit jaar. Sindsdien heeft het Ministerie van Financiën zogenaamde buitengewone maatregelen gebruikt om de rekeningen te betalen, inclusief het opschorten van bepaalde investeringen. Minister van Financiën Janet Yellen schreef:

“Zodra alle buitengewone maatregelen en contanten volledig zijn uitgeput, zouden de Verenigde Staten van Amerika voor het eerst in onze geschiedenis niet aan hun verplichtingen kunnen voldoen. Op basis van onze beste en meest recente informatie is de meest waarschijnlijke uitkomst dat het cash geld en de buitengewone maatregelen in de maand oktober uitgeput zullen zijn.”

Ze legde uit waarom dit een groot probleem is:

“Een vertraging die twijfel doet rijzen over het vermogen van de federale regering om aan al haar verplichtingen te voldoen, zou waarschijnlijk onherstelbare schade toebrengen aan de Amerikaanse economie en de wereldwijde financiële markten. In een tijd waarin Amerikaanse gezinnen, gemeenschappen en bedrijven nog steeds lijden onder de gevolgen van de aanhoudende wereldwijde pandemie, zou het bijzonder onverantwoord zijn om het volledige vertrouwen en de kredietwaardigheid van de Verenigde Staten op het spel te zetten.”

Nu voor het echt slechte nieuws: de Republikeinen in het Congres zijn niet in de stemming om Biden een ‘overwinning’ te geven en het schuldenplafond aanzienlijk te verhogen, omdat de Amerikaanse staatsschuld in de eerste plaats belachelijk hoog is, meldde Axios. Verder zegt Yellen:

“We hebben geleerd van de impasses in het verleden met de schuldlimiet dat wachten tot het laatste moment om de schuldlimiet op te schorten of te verhogen, ernstige schade kan toebrengen aan het vertrouwen van bedrijven en consumenten, de kortetermijnleningkosten voor belastingbetalers kan verhogen en een negatieve invloed kan hebben op de kredietwaardigheid van de Verenigde Staten

De Democraten in het Huis kunnen met hun gewone meerderheid een verhoging van het schuldenplafond goedkeuren; maar in de Senaat is er een 50-50 verdeling en tenzij de Democraten budgetverzoening gebruiken (ze kunnen het maar paar keer gebruiken), zullen ze 10 Republikeinen nodig hebben om de dwarsligging met 60 stemmen te overwinnen. En succes daarmee. Meerderheidsleider van de senaat, Mitch McConnell, zei dat hij de deal met het schuldenplafond niet wil sluiten, dat geen Republikein zal stemmen om het schuldenplafond te verhogen en dat de Democraten het gewoon moeten opnemen in hun enorme uitgavenrekening van $ 3,5 biljoen die momenteel in het Congres is. Maar House Speaker Nancy Pelosi wil dat niet doen.

Dit is het probleem als de VS in gebreke blijft: de wereldwijde markten zullen crashen, de wereldeconomie zal crashen en plotseling zullen alle fiat-dollars die rondzweven op bankrekeningen en in economieën over de hele wereld waardeloos worden. En we zullen een wereldwijde ineenstorting zien die nog nooit heeft plaatsgevonden en waardoor de Grote Depressie in de jaren dertig in vergelijking daarmee peanuts zal lijken.

Ongetwijfeld zal deze in het spel gezette impasse in de Amerikaanse regering, die zal leiden tot (het begin van) wereldwijde ernstige financiële crisis, reeds gepland zijn in het kader van de Grote Reset… De VS heeft een zodanige schuldenberg dat een financiële crisis op elk moment kan in gang gezet worden als de politieke leiders dat willen.

Dit zal slechts één dominosteentje zijn; de door het WEF aangekondigde “cyberpandemie” zal de financiële crash/reset compleet maken.

Bron: Naturalnews