De Italiaanse regering, onder leiding van Premier Mario Draghi, ex-president van de ECB, heeft een plan goedgekeurd om de Covid ‘Groene Pas’ verplicht te maken voor alle arbeidskrachten in het land. Het plan, waarbij diegenen zonder pas voor onbepaalde duur zonder loon kunnen naar huis gestuurd worden, zou volgende maand in voege gaan.

De Italiaanse senaat stemde met overweldigende meerderheid (189 tegen 32) vóór het plan, dat tot zeker eind dit jaar van kracht zal blijven. All arbeidskrachten in zowel de publieke als private sector zullen zo’n Groene Pas moeten verkrijgen. Diegenen die er geen kunnen tonen wanneer dat gevraagd wordt, kunnen (voor onbepaalde duur) geschorst worden van hun werk na een periode van 5 dagen. Ontslag kan in principe niet. Loon wordt dan niet meer uitbetaald.

Minister van Volksgezondheid klopte zich op de borst dat ze hiermee de werkplaatsen “veiliger” willen maken en de vaccinatiecampagne versterken . Wie zonder Groene Pas op het werk verschijnt kan eveneens een boete krijgen tot €1500 euro.

Om een Groene Pas te hebben moet men ofwel dubbel gevaccineerd zijn, ofwel een recente negatieve ‘coronatest’ kunnen voorleggen, die men zelf moet betalen.

Italië was het eerste land in Europa om een strenge lockdown in te voeren in maart 2020. Italië is nu het eerste land in Europa om een coronapas te verplichten voor alle arbeidskrachten. Straks ook hier? God verhoede het.

Enkel gebed en massale vreedzame ongehoorzaamheid aan die wetten en regels kan nog helpen, zoals in Frankrijk: controleer gewoon niets… Laat ze maar zeggen, maar veeg er gewoon uw voeten aan. Protesteren, demonstreren,… dat helpt allemaal niet, want dat wordt met de matrak keihard de kop ingedrukt. En die politici hebben toch geen oren naar het geroep van het ‘gepeupel’. Zij verachten ons.

Bron: RT