Natuurrampen

Cumbra Vieja update: vulkanische beving gaat gestaag omhoog, opnieuw meer aardbevingen

Nadat de vulkaan Cumbre Vieja, die op 19 september (de 175ste verjaardag van La Salette!) begon uit te barsten op het Canarische eiland La Palma, op maandag 27 september even leek stilgevallen te zijn, hernam de activiteit diezelfde avond, en nam deze gestaag toe. De vulkanische beving (de beving van de bodem veroorzaakt door de uitbarsting) was even gezakt, maar nam weer toe. Op 29 september, om 3 uur in de morgen, bereikte de lavastroom de zee, waarbij sindsdien stoom en giftige gassen vrijkomen.

Sinds de gewelddadige herstart van de activiteit maandagavond, is de uitbarsting gaande met een min of meer stabiele lavastroom uit het eruptiekanaal en is de vulkanische beving stabiel geweest.

Tijdens deze ochtend (30 september) lijkt een tendens van toenemende activiteit zich te manifesteren. Interessant is dat er weer meer aardbevingen zijn begonnen, meestal op 10-15 km diepte onder het centrale deel van de vulkaan. Er waren 6 bevingen met een kracht van 3,0 of hoger en 21 bevingen tussen 2,0 en 3,0. De laatste aardbeving met een kracht van 3+ vond slechts 1,5 uur geleden plaats, om 11.13 uur, en werd opnieuw gevoeld door de lokale bevolking. Inflatie en grondvervorming zijn ook toegenomen in de afgelopen 12 uur, nadat ze de dagen ervoor waren afgevlakt.

Wat zou dit allemaal kunnen betekenen? Het is mogelijk dat de bevingen en inflatie een weerspiegeling zijn van nieuw magma dat op diepte binnendringt, van waaruit het verbinding kan maken met het ondiepere systeem en de uitbarsting verder kan voeden. Het kan ook leiden tot de vorming van nieuwe eruptiekanalen…

Meer activiteit doet ook de kans op het afbreken en in zee schuiven van (een deel van) de westelijke flank van de Cumbre Vieja toenemen, die een tsunami in de Atlantische Oceaan zou veroorzaken, en de kusten van West-Afrika, Europa en Oost-Amerika kan bereiken.

De westelijke flank van de Cumbre Vieja (Google Earth).
De rug van de Cumbre Vieja (Google Earth).

De mogelijkheid tot dit scenario werd recent door veel wetenschappers en media weggewuifd. De mensen zullen echter nog voor een verrassing kunnen komen te staan. Heel wat mensen in de VS kregen jaren geleden via een droom de waarschuwing dat een tsunami de oostkust van de VS (en daarmee uiteraard ook Europa) zou bereiken, en sommigen vernamen dat het rond Thanksgiving zou zijn (dit jaar: 25 november) en dat de vulkaan op La Palma ermee zou te maken hebben…

Bron: Volcanodiscovery.com

3 reacties

 1. De berekeningen gaan ervan uit dat maximaal 500 kubieke kilometer rots met grote snelheid in zee kan vallen die in het begin een golfhoogte van meer dan 300 meter bereikt en een gigantische snelheid ontwikkelt. Het meest desastreuse gebied van de Amerikaanse oostkust zal volgens inschatting Florida zijn, maar ook New York wordt niet gespaard. De megatsunami zal zelfs de Belgische kust niet onberoerd laten.

  Er is een profetie op Youtube waarin Jezus zegt dat God dit niet wil omdat, indien het vóór De Waarschuwing plaatsvindt, dan een zeer groot deel der mensen linea recta naar de Hel gaat (waarin ze niet geloven). In diezelfde profetie staat dat God het toelaat wegens de zonde van abortus; omdat de Christelijke naties beter zouden hebben kunnen weten is deze ramp meer in het bijzonder voor de Christelijke naties bestemd. Vanzelfsprekend kunnen we hiervoor bidden en hopen dat de mensen op de weg van grotere medemenselijkheid gaan – want ook daardoor laat zich Gods hart beroeren.

  Like

 2. We kunnen uitzien naar grotere vulkanische activiteit in de komende jaren, wat te maken heeft met de verzwakking van het aardmagnetisch veld, die voorheen kwalijke zonnestraling zoals gammastraling grotendeels deed afbuigen. De zonneactiviteit heeft er ook mee te maken: Google “Explosive volcanic eruptions triggered by cosmic rays: Volcano as a bubble chamber”. De verzwakking van het aardmagnetisch veld gaat samen met de migratie van de magnetische polen die als de migratie doorzet binnen enkele jaren tot een omkering van de magnetische polen zal leiden, hetgeen in geologische tijdschaal een veel voorkomende gebeurtenis is. De laatste omkering was 730.000 jaar geleden. Volgens Professor Keith Runcorn gaat een omkering samen met het draaien van de aarde in omgekeerde richting (daarna komt de zon in het westen op) – hetgeen een natuurkundige verklaring zou kunnen geven voor de voorspelde drie dagen duisternis. Direct na die drie dagen is volgens de profetieën de opname met Gods oordeel dat over de wereld raast, die misschien slechts een week duurt. En weer daarna zal op een wonderbaarlijke stralende dag het Rijk Gods op aarde een aanvang nemen.

  Like

 3. Je twijfelt er niet aan hoe groot Mijn Barmhartigheid is (zegt Jezus). Maar de sterfelijke mens is zich niet bewust van Gods toorn omdat dit niet iets is dat wordt verteld. Gods woede is echt. Geloven jullie echt dat Hij Satan zou toestaan ​​Zijn kinderen te vernietigen en dan achterover te leunen en toe te kijken? Geloven jullie dat Hij de zielen die toegeven aan elke gril en elk verlangen van Satan niet straffen zou? Alhoewel goede zielen kunnen omkomen zullen ze leven hebben. Alhoewel slechte zielen kunnen leven, zullen ze geen leven hebben. (BdW 18 aug. 2014)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: