Top defensiechefs van NAVO-lidstaten hebben groen licht gegeven voor een nieuwe grootse “strategie om Rusland te verslaan in een mogelijk totaal conflict”, terwijl Moskou zegt dat de stap bewijst dat het door de VS geleide blok niet openstaat voor het verbeteren van de betrekkingen, en dat het verbreken van de banden “de juiste beslissing” was.

Op donderdag kwamen de ministers in Brussel bijeen om het plan, genaamd het “Concept voor Afschrikking en Defensie in het Euro-Atlantische Gebied”, te ondertekenen. Volgens de secretaris-generaal van de NAVO, Jens Stoltenberg, maakt het deel uit van de inspanningen om “ons bondgenootschap te blijven versterken met betere en gemoderniseerde plannen”.

Als onderdeel van het plan zouden NAVO-troepen vechten tegen de Russische troepen in zowel de Baltische regio als aan de andere kant van de Zwarte Zee. De strijdplannen zijn ook gericht op niet-conventionele oorlogsvoering, waaronder het gebruik van kernwapens, cyberaanvallen en zelfs conflicten in de ruimte.

De ministers hielden vol dat ze niet geloven dat een aanval nakend is, maar ze voegden eraan toe dat het toch goed is om voorbereid te zijn ‘in geval van’. De afgelopen dagen waren er echter opnieuw een aantal incidenten waarbij Amerikaanse oorlogsschepen en – vliegtuigen de Russische grenzen naderden.

Wellicht zal er eerst de door Klaus Schwab aangekondigde ‘cyberpandemie’ komen, waarna met de vinger naar Rusland en China zal worden gewezen. De NAVO beschouwt een cyberaanval van een vijandelijke staat normaal als ‘een oorlogsdaad’. Dan kan de NAVO besluiten om te reageren. De kans is dan groot dat rond die tijd tegelijkertijd oorlog uitbreekt tussen Europa en Rusland, tussen China en Taiwan en diens ‘bondgenoten (VS, Australië,…), Israël en Iran en diens bondgenoten (Hezbollah in Libanon,…), enz…, net zoals bij WOII oorlog simultaan ‘uitbrak’ in diverse delen van de wereld. Wereldoorlog drie zal dan een feit zijn, waarna de Antichrist zijn intrede zal doen in de wereld.

Alle recente ontwikkelingen wijzen er op dat deze oorlog steeds dichterbij komt.

Bron: RT