Tekenen aan de hemel

Grote X-1 klasse zonne-uitbarsting kan in nacht van 30 op 31 oktober voor noorderlicht zorgen tot op 50° NB

Op donderdag 28 oktober 2021 barstte een krachtige X-1 klasse zonnevlam los van de zon. De laatste maanden werd onze ster steeds actiever en de X-1 zonnevlam van 28 oktober 2021 is momenteel de 2de krachtigste uitbarsting uit deze huidige zonnecyclus. X-klasse uitbarstingen zijn de krachtigste in hun soort en kunnen op aarde voor een uitval zorgen van radioverbindingen en zelfs van elektriciteitsvoorzieningen. De huidige uitbarsting kan volgens Spaceweather het noorderlicht zichtbaar maken tot op 50° NB, dus tot in Zuid-Europa.

Deze X-klasse uitbarsting doet denken aan de gekende Halloween storm uit 2003 waar op exact dezelfde datum in 2003 een X17 uitbarsting voor noorderlicht zorgde in de nacht van 30 oktober 2003 in België en Nederland.

Een zonnevlam is een grote explosie op de zon die plaatsvind wanneer de opgeslagen energie in verstrengelde magnetische velden (meestal boven zonnevlekken) plotseling vrijkomt. Zonnevlammen produceren een uitbarsting van straling over het elektromagnetisch spectrum, van radiogolven tot röntgenstraling en gammastralen. De energie die vrijkomt heeft het equivalent gelijk aan miljoenen atoombommen die gelijktijdig ontploffen. Zonnevlammen komen het vaakst voor wanneer de zon actief is, de Zon kent dan ook een cyclus waarin er een zonneminimum is met amper activiteit en een zonnemaximum met hoge zonneactiviteit. Rond het zonnemaximum kunnen er zich meerdere zware uitbarstingen zich voordoen. De huidige 25ste cyclus legt de verwachtingen alvast hoog, de nieuwe cyclus is nog maar enkele jaren gestart en we zien al mooie perioden met verhoogde zonneactiviteit. Sterke zonnevlammen zijn zeldzamer dan de zwakkere zonnevlammen. Sommige (vooral sterke) zonnevlammen staan erom bekend dat deze enorme hoeveelheden zonneplasma kunnen uitstoten. Dit noemen we ook wel een coronale massa uitstoot of CME. Coronale massa uitstoten staan erom bekend dat deze, net als bij coronale gaten, geomagnetische stormen kunnen veroorzaken wanneer deze bij de aarde aankomen.

X-klasse zonnevlammen zijn de sterkste zonnevlammen die er zijn. Deze krachtige zonnevlammen zorgen voor radiostoringen (radio black-outs) aan de dagzijde van de aarde en kunnen ook voor langdurige en sterke protonenstormen zorgen. Als de uitbarsting niet impulsief is en plaatsvind rond een zonnevlekkengebied die in een Aardgerichte positie op de zonneschijf staat, is er kans dat er een coronale massa uitstoot vrijkomt die een sterke geomagnetische storm kan veroorzaken met noorderlicht in Nederland en België tot gevolg.

De X-1 klasse zonnevlam van donderdag 28 oktober 2021 barste om 17u15 Belgische tijd los van de zon en was afkomstig van zonnevlekkengroep AR2887. Voorafgaand op de X-1 klasse uitbarsting waren er op 28 oktober 2021 ook al twee M-klasse uitbarstingen te zien. Tot op heden was dit de tweede X-klasse uitbarsting van de 25ste zonnecyclus. De X-1 klasse uitbarsting, die naar de aarde gericht was, zal in de nacht van 30 op 31 oktober ongetwijfeld zorgen voor poollichtactiviteit en is er ook wel een kans op Poollicht bij ons.

Een voorteken? In de nacht van 26 januari 1938 werd eveneens in heel Europa noorderlicht (aurora borealis) waargenomen. Dit teken werd in 1917 voorzegd door O.L.Vrouw in Fatima, als teken en waarschuwing dat de voorzegde Tweede Wereldoorlog nabij zou zijn.

Bron: Spaceweather, Spacepage

1 reactie

 1. Goed artikel!, klopt de zon wordt de laatste dagen steeds onrustiger, zelfs kort boven NL Noorderlicht. ”

  Ook vandaag (2 november 2021) weer zonnevlammen in de M-klasse. Bron: https://tesis.lebedev.ru/en/sun_flares.html

  Volgens het boek der waarheid : 11 november 2011 (bijna 10 jaar geleden):
  “Eens te meer zullen eerst de tekens verschijnen. Veel mensen zullen verbaasd opkijken en vol aandacht zijn wanneer zij de veranderingen in de lucht zullen zien. Zij zullen de zon zien rondtollen als nooit tevoren. Dan zullen zij het kruis zien. Dat zal gebeuren net voordat de sterren in de lucht zullen botsen en Mijn stralen van Goddelijke Barmhartigheid de aarde zullen bedekken.
  Vervolgens zal er stilte komen zodat elke ziel in een staat van absolute afzondering zal zijn wanneer zij voor Mij komt. Zeg Mijn kinderen waar zij moeten naar uitkijken want zij moeten geen angst hebben. Dit is geen te vrezen gebeurtenis. Integendeel, jullie moeten allen deze ontmoeting verwelkomen.
  Al Mijn kinderen moeten geloven dat Ik het ben die nu voor hen kom. Zij moeten niet denken dat dit het einde van de wereld is. Want dat is het niet. Het is het begin van een nieuwe periode in de tijd waarin al Mijn kinderen uiteindelijk de waarheid zullen kennen”.

  BDW: 10 november 2013 (bijna 8 jaar geleden)
  “Weldra zullen de sterren niet langer met hun grote intensiteit schijnen. Weldra zullen nieuwe, onverwachte tekens, die alle menselijke begrip van wetenschap zullen trotseren, door Mij aan een ongelovige wereld getoond worden, als het begin van Mijn Tussenkomst onthuld wordt. Geen enkele wetenschappelijke verklaring zal enige zin hebben wanneer men twee zonnen ziet. Geen enkele definitie zal zinvol zijn door de beperkte kennis van de mens. Nochtans zullen zij zich elk teken toe-eigenen, gegeven vanuit de Hemel aan de wereld, en beweren dat ander menselijk leven in het heelal bestaat”.

  BDW: 6 april 2013
  Mijn zeer geliefde dochter, de sterren zullen spoedig veranderen, en het tijdstip waarop de komeet zal verschijnen waarover Ik sprak en waarbij mensen zullen geloven dat er twee zonnen zijn, is nabij. Weldra zal de mensheid het wonderlijke schouwspel zien en het geluid van de donder horen, en het zal erop lijken dat de twee zonnen zullen botsen.
  Mijn stralen van barmhartigheid zullen over elke menselijke ziel neerkomen, ook over hen die door het licht zullen verblind worden omdat hun zielen zo duister zijn. Wanneer het geluid van de donder gehoord is, zal vervolgens een rustige kalmte over de aarde neerdalen en de stilte zal verpletterend zijn. Geen enkel geluid zal te horen zijn – alleen het geluid van Mijn stem die in de zielen van de ellendelingen zal ingeprent worden.
  Ik zal als een zonnestraal zijn, die elke afzonderlijke fout, elke zonde en schreeuw van wanhoop, duidelijk zichtbaar zal maken in de ogen van de zondaar.
  Er zal gejammer zijn in de mensenharten en een diep gevoel van verdriet, wanneer zij rechtstreeks geconfronteerd worden met de toestand van hun ziel. Alles zal vijftien minuten stil blijven en dan zal het leven weer zijn gewone gang gaan, alsof het wonder niet heeft plaatsgehad. In hen wier zielen door de waarheid geraakt werden, kan noch zal het leven ooit nog hetzelfde zijn. Zij zullen dan Mij en Mijn Leer volgen en zij zullen zich met miljarden bekeren.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: