Sociale media platforms worden overspoeld met getuigenissen van boeren, vrienden van boeren en mensen die samenwerken met boeren, waarin ze uitleggen hoe de Biden-administratie de Amerikaanse boeren betaalt om hun gewassen en oogsten te vernietigen, in ruil voor 1,5 keer de marktprijs van hun gewassen. Verder worden ze bedreigd dat als ze niet gehoorzamen, ze geen subsidies meer zullen ontvangen.

Eén man vertelt in een video:

Mijn vader werkt in de landbouwindustrie voor meer dan 40 jaar. Dit jaar worden boeren 1,5 keer de waarde van hun gewassen betaalt om ze te vernietigen. Ze worden ook verteld door de federale overheid dat ze geen landbouwsubsidies zullen krijgen indien ze weigeren om hun gewassen te vernietigen. Wat betekent dat? Dat betekent dat de boer het zich niet kan veroorloven om jullie van voedsel te voorzien, gebaseerd op de belastingen die de overheid hem oplegt, indien die overheid hem niet zijn belastinggeld teruggeeft [in de vorm van subsidies] om jullie van voedsel te voorzien.

Nogal een scheef systeem, maar dat is hoe het werkt. En wel, ze gaan ze niet subsidiëren indien ze hun gewassen niet vernietigen. Ze krijgen méér dan dat het waard is, en ze zullen ze vernietigen en toch nog hun subsidies krijgen. Ze proberen een voedseltekort te creëren.

Een andere landbouwmedewerker getuigde:

Dit is de tweede machine die ik hier afleverde voor de lokale boeren. […] Dit zal het eerste veld zijn dat we onder handen nemen. Wat we gaan doen is alles in de grond stampen. Dan ga ik wat stalen platen ophalen, ze over de weg leggen zodat we de machines daarginds krijgen en op die boerderij beginnen. De boeren werden betaald door de overheid – ik begrijp niet waar het over gaat – ze werden betaald en ze huurden ons in om te vernietigen wat we kunnen. […] Wanneer je boeren hoort zeggen dat ze betaald worden om alles te vernietigen, het is geen lariekoek, je zou er beter aandacht aan besteden.

Een boer uit Groot-Brittannië vertelde nog niet zo lang geleden eenzelfde verhaal. Hij waarschuwde dat er voldoende verse groenten worden gekweekt op de velden, en dat er bij de boeren geen tekorten zijn, ondanks het soms tegenvallende weer. Hij toonde een veld achter hem en zei dat dit bijeengebracht zal worden om te worden vernietigd, om een opzettelijk voedseltekort te creëren. Hij waarschuwde voor op handen zijnde tekorten in de komende maanden.

Bron: Newstarget.com

Advertentie