In een reportage van 9 november 2021 op de Vlaamse regionale zender Focus WTV, vertelde Karin Decaestecker van AZ Delta over de situatie in de drie ziekenhuizen in Roeselare, Menen en Torhout. Die was iets voorzichtiger in haar bewoordingen dan de hoofden van de ziekenhuizen in de provincie Antwerpen, waar we eerder over berichtten.

Decaestecker van AZ Delta zei:

Wat we nu terug meer zien, is dat het oudere mensen zijn, de gemiddelde leeftijd 77-78 jaar. […] Onze cijfers zijn toch iets anders dan dat er in de media gecommuniceerd is. Ons percentage van vaccinatie is is gelukkig zeer hoog. Maar jammer genoeg zien we dat ondanks die hoge vaccinatiegraad, de mensen die dubbel gevaccineerd zijn, toch nog in het ziekenhuis kunnen belanden.

Met andere woorden: het zijn voornamelijk oudere gevaccineerden die in het ziekenhuis belanden.

Verder valt ook op dat in de andere berichtgevingen rond de situatie in de ziekenhuizen, steevast wordt gemeld dat het personeel aan het wegvallen is, doordat ze ziek zijn, of “besmet” en in quarantaine moeten. Vele verpleegkundigen zijn ook gewoon “op”, vooral door de maandenlange ziekenhuismaatregelen (ontsmetting, handschoenen, gezichtsschermen,…). Nu moeten verpleegkundigen bvb. weer in overalls rondlopen (zoals te zien in AZ Damiaan in Oostende, in de afbeelding). In vrijwel alle reportages wordt gewag gemaakt van “personeelstekort”, waardoor de situatie in de ziekenhuizen “precair” dreigt te worden. Maar de link met de vaccinatie of de zwaar overdreven sanitaire “maatregels” wordt hier niet gelegd.

Bron: Focus WTV