Cyberpandemie

Totale black-out: dit is wat er gebeurt

In een artikel in ‘Panorama’ daterend van eind oktober 2021, met als titel: “Chaos en paniek: dit gebeurt er in Nederland bij een totale black-out”, wordt gesteld dat het zeker is dat er op een dag een totale black-out komt in Europa. Het zou bijna zover geweest zijn in januari 2021, door een stroomuitval in Kroatië, die het hele Europese net dreigde neer te halen. Maar wij verwachten heden een stroomuitval als gevolg van de zogenaamde “cyberpandemie”.

Er wordt gekeken naar de eerste 48 uur: wat zal er zoal gebeuren wanneer de stroom uitvalt?

Uur 0:

Alles wat afhankelijk is van netstroom valt van het ene op het andere moment weg. Apparaten thuis, op school en op kantoor werken niet meer. Internet valt ook weg op alle laptops, simpelweg omdat modems het niet meer doen. Mensen in liften zitten plots vast. Buiten vallen alle verkeerslichten uit. Chaos op de weg. Treinen, metro’s en trams stoppen ter plekke. Pinnen lukt niet meer.

Bij u thuis valt de verwarming uit, want de cv-ketel heeft elektriciteit nodig, net als uw boiler en (mocht het hoogzomer zijn) de airco. Zelfs de zonnepanelen op uw dak werken niet meer, want ook die draaien op elektriciteit. Wie in een flat woont, merkt dat het toilet nog één keer kan worden doorgetrokken, want de pomp die het water omhoog pompt is ook uitgevallen. Aanvankelijk overheerst kalmte. Hulpdiensten hebben het druk. Sommige burgers maken zich nuttig en regelen bijvoorbeeld het verkeer.

Eén uur verder:

Niemand die weet hoelang de storing gaat duren; duidelijk is wel dat heel Europa is getroffen. Iedereen probeert contact te zoeken met zijn naasten. De telefoonmasten (die nu op accu’s werken) raken overbelast, evenals de meldkamers: 112 is slecht bereikbaar. Vliegvelden schrappen vluchten. De eerste cafés, restaurants en winkels sluiten tijdelijk de deuren, net als fabrieken en kantoren. De meeste supermarkten (graag cash betalen) hebben een noodaggregaat voor 24 uur, net als ziekenhuizen.

Vanaf 4 uur:

Alle draaiboeken van overheden houden hier zo’n beetje op. U komt er nu pas achter dat koken ook niet meer lukt. De gastoevoer naar uw woning is gestopt door het uitvallen van de pompen. Er is veel verkeer op de weg, overal opstoppingen. Mensen proberen nog snel benzine te scoren. De eerste opstootjes bij benzinestations. Uw regering roept iedereen op thuis te blijven, dus dat doet u. U houdt een transistorradio bij de hand.

Na 24 uur:

Het eten in uw vriezer begint te rotten. Benzine is enkel nog beschikbaar voor noodhulpdiensten: politie, ambulance, brandweer. In ziekenhuizen vallen de generatoren uit. Patiënten op de intensive care moeten handmatig worden beademd. Ook de generatoren van de stadsriolering houden ermee op. Afvalwater wordt niet meer weggepompt. Uitwerpselen stromen terug uw toilet in, dat overloopt. Mensen jatten elkaars benzine. De buren kloppen aan. Ze vragen om water en wat voedsel, al is het maar om de dag door te komen.

Dit is uiteraard een mogelijk scenario. We veronderstellen dat niet bij iedereen het toilet zal overstromen. Maar dat er geen gas en elektriciteit en dus geen licht en verwarming meer zal zijn, staat buiten kijf. Laten we hopen dat dit niet uitkomt zoals ze in dit artikel schetsen. Maar de kans is groot dat er chaos ontstaat. Wees dus voorbereid!

Bron: Panorama.nl

6 reacties

 1. NB > de grote bedrijven krijgen overdags nog wel stroom — de burger moet ’s nachts internetten — het voortdurend aan^ & uit`schakelen van het stroom`net, geeft voltage`pieken, dus pas op voor je dure spaarlampen -( doe ze uit )- schaf ook filters aan, tegen voltage`pieken …!!

  Like

 2. Franklin ter Horst: Reiner Füllmich heeft aangekondigd dat er eind dit jaar een internationaal tribunaal komt over de misdaad tegen de menselijkheid. Vastgesteld in Nurnberg in 1947, dat dit nooit meer mag gebeuren. Mensen worden straks opgesloten in concentratiekampen die niet zijn gevaccineerd. Ook veel kinderen worden gevaccineerd met de dood tot gevolg. Onze regering werkt er helaas aan mee.

  Like

   1. Ik, Ria Veldhoven en meer dan 50.000 mensen hebben een petitie getekend over Hugo de Jonge, wat voor rare taal hij uitslaat (zie http://www.hugodejonge.nl) . Deze petitie wordt ’s morgens op 10 januari 2022 overhandigd.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: