Cyberpandemie

IMF, Wereldbank en 10 landen (VS, VK, Duitsland, Italië, Israël,…) houden ‘cyberoorlogsoefening’

Afgelopen donderdag heeft Israël samen met de VS, Groot-Brittannië, Duitsland, Italië, Thailand, de Verenigde Arabische Emiraten en nog een aantal andere landen, alsook het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de Wereldbank een cyberoorlogsoefening gehouden onder de noemer ‘Collective Strength’.

De beambten van de Ministeries van Financiën van de deelnemende landen werden een film getoond over gesimuleerde gebeurtenissen, waarin gevoelige data werd gestolen en gedeeld werd op het Dark Web, wat verwoesting veroorzaakte in de financiële markten over een periode van 10 dagen. Het ministerie van Financiën van Israël noemde het een “oorlogsoefening”, waarbij diverse soorten aanvallen en de gevolgen ervan werden gesimuleerd. In alle geval werden de banken geruïneerd.

De oefening was initieel gepland om plaats te vinden tijdens de Wereldexpo in Dubai, maar dat werd verlaat en verplaatst naar Jeruzalem.

De oefening doet denken aan Cyber Polygon 2021 die door het World Economic Forum werd georganiseerd, en eveneens een cyberaanval op financiële instellingen simuleerde.

Bron: RT

1 reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: