Is Schwabs ‘cyberpandemie’ gearriveerd? VRT NWS berichtte deze morgen dat de computernetwerken van Defensie van België sinds vorige week donderdag te maken hebben met een zware cyberaanval. Er werden ‘quarantainemaatregelen’ genomen: d.w.z dat er computers van het net moesten gehaald worden. De aanval zou het gevolg zijn van het zogenaamde ‘datalek’ in Log4j, een wereldwijd veelgebruikte software, waar op 13 december in de reguliere media over werd bericht. En de aanval zou nog niet voorbij zijn. In België (Brussel) is ook het hoofdkwartier van de NAVO gevestigd.

Het Israëlische Check Point Software Technologies berichtte ook -niet geheel toevallig – dat een groep ‘hackers die banden heeft met het Iraanse regime’ aanvallen op Israël heeft uitgevoerd, waaronder overheidswebsites. Defensie van België heeft nog niet gezegd wie achter de aanval zou zitten, maar de kans is groot dat met de vinger naar Rusland zal worden gewezen.

De vraag is: komen er nog vermeende ‘aanvallen’? Onlangs zei een Russische topdiplomaat van Defensie nog dat in de cyberwereld de ‘Derde Wereldoorlog’ reeds is uitgebroken…

Bron: VRT NWS