We zijn nog maar begin januari 2022 en de crisis in de toeleveringsketen is in de VS reeds een feit. Wat betreft de Tijdlijn van de Grote Reset zitten we goed op schema. Voor Fase 5 (november 2021-maart 2022) staat: “Zorg voor grote tekorten van goederen en voedsel.” Over heel de VS worden reeds lege supermarktrekken gerapporteerd, en de hashtag #BareShelvesBiden (vertaald: LegeRekkenBiden) is momenteel trending op Twitter. Op sociale media posten gebruikers massaal foto’s van lege rekken in hun lokale supermarkt. Nu beginnen ook de grote nieuwsmedia zoals Washington Post, Fox News of Yahoo News erover te berichten.

Doordat mensen die positief testen op ‘Covid’ in quarantaine moeten gaan (maar vaak slechts een verkoudheid hebben), en dus niet kunnen gaan werken, wordt de toeleveringsketen zwaar verstoord, en ontstaan op dit ogenblik grote tekorten in de VS. Straks is wellicht Europa ook aan de beurt. We worden er alvast in de media psychologisch op voorbereid.

Fox News maakte een kort verslag over de situatie in een Giant supermarkt in Washington DC. Eén klant zei dat het “precies een Sovjet winkel is in 1981”. In de Communistische Sovjet-Unie waren lege winkelrekken en voedselschaarste ‘normaal’.

Een andere klant van Giant, zei tegen Fox News:

“Wat het ook is, ik weet dat ze zich moeten haasten en dit inorde brengen, want er zullen mensen verhongeren. Het zal hard worden, indien dit blijft voortduren.”

Alles, van vlees, eieren, melkproducten, brood, waren grotendeels uitverkocht, alsook de meeste groenten. Alle verse producten eigenlijk, zo vertelde een andere klant van Giant in Washington DC. De situatie was gelijkaardig in andere supermarkten in de stad. En Washington DC is niet één of ander onbenullig dorp, maar de hoofdstad van de VS!

Ook CNN gaf onlangs toe dat rekken ‘schoongeveegd worden’ en leeg blijven. Alle supermarkten in de VS: Giant Foods, Trader Joe’s, Publix en vele anderen hebben met deze problemen te kampen. En dit is slechts het gevolg van “Omikron”. In bepaalde winkels wordt reeds gerantsoeneerd: per gezin mag men maximaal x aantal stuks van een bepaald product kopen.

De toestand in andere landen is nog erger. In het Communistische Cuba bijvoorbeeld, moeten mensen reeds 11 uur aanschuiven om wat voedsel te kunnen kopen in een supermarkt. Een klant in een supermarkt in Havana vertelde vorige week aan AFP:

“Ik spendeerde bijna de hele nacht hier om juist iets te kopen. Het is niet makkelijk, het is een groot offer om gewoon in staat te zijn om te eten.

Bron: ETH