oorlog

Russische troepen in Zuidelijk en Westelijk Militair District lanceren gevechtsgereedheidinspecties

Foto: TASS

Het Russische Leger postte op hun youtubekanaal diverse video’s van hun gevechtsgereedheidinspecties in het Zuidelijke en Westelijke Militaire District (grenzend aan Europa en Oekraïne), die gisteren van start gingen en duren tot 29 januari. Onder meer werd een video gepost van de inspectie van de Iskander eenheden in Boguchar, op zo’n 50 km van de Oekraïense grens. De Iskander-raket is een korte-afstand ballistische raket met een bereik van 500 km. De raket kan zowel conventionele raketkoppen als kernkoppen vervoeren. Verder ontplooide Rusland volgens Russia Today ook een elektronisch gevechtsbataljon aan de Oekraïense grens, een high-tech reconnaissance-eenheid om de beweging van de vijand te observeren.

Ook werden testvluchten met TU-95MS bommenwerpers gedaan:

En Russische oorlogsschepen van de Noordelijke Vloot zetten koers richting de kust van Ierland (in internationale wateren, maar binnen de Exclusieve Economische Zone (EEZ) van Ierland) voor militaire schietoefeningen begin volgende maand, tot groot ongenoegen van Ierland:

Washington en de NAVO hebben ondertussen laten weten dat ze later deze week een geschreven antwoord zullen geven op Ruslands zogenaamde ‘veiligheidseisen’ omtrent Oekraïne: ze zullen geen enkele toegeving doen en alles weigeren.

Bron: Liveuamap; Youtubekanaal Russisch leger; Yeni Safak, RT

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: