Afgelopen week gaf Aleksey Pushkov, een Russische senator, voormalig voorzitter van het Comité van Buitenlandse Zaken van de Staatsdoema, huidig voorzitter van de Commissie over Informatiebeleid binnen de federatieraad en een nauwe bondgenoot van de Russische President Poetin, een interview met Ukraina.ru waarin hij één en ander vertelde omtrent de huidige geopolitieke spanningen.

Puskhov vertelde:

“De VS is een leider die gradueel diens positie in de wereld verliest. Ze leden een zeer zwaar verlies in het Midden-Oosten, ze verloren Syrië, ze verloren de strijd om Afghanistan, ze waren gedwongen om bijna al hun troepen uit Irak te trekken aan het eind van 2021.”

Verder zei hij:

“De VS behandelt ons niet langer als een secundaire macht. Ze behandelen ons als een overheersende macht, waarom ze Rusland, niet China, als één van de belangrijkste problemen vernoemen die de Biden-administratie onder ogen ziet in 2022. Het zal een jaar zijn van crisis tussen Washington en Moskou.”

Hij zei dat de crisis in Oekraïne voegde eraan toe dat ook een politieke en militaire confrontatie tussen de VS en China eraan zit te komen. En hij besloot met de volgende opmerkelijke woorden:

“Zodus, totdat een nieuwe wereldorde gevestigd is, waarin de VS zwakker is en diens rol verkleind is, zullen we min of meer in een intens politiek conflict zijn met hen.

Een feit is dat het Amerikaanse leger door de experimentele Covid-vaccinatie (waardoor enorm veel soldaten gezondheidsproblemen beginnen te krijgen) en na de opzettelijke beschamende nederlaag in Afghanistan, erg verzwakt is. Tevens beschikken Rusland en China over werkende hypersonische raketten, terwijl de VS enkele maanden geleden een test uitvoerde die (opzettelijk?) mislukte. Samen met de uitholling van de economie en de ondergang van de dollar door de aankomende (hyper-)inflatie, is de VS nu “voorgeprogrammeerd” om faliekant ten onder te gaan.

Eigenlijk is dit zelfdestructie (gewild door de leiders in de VS, die dansen naar de pijpen van de echte machthebbers achter de schermen). Europa zal geen veel beter lot beschoren zijn. Het is duidelijk: in de Nieuwe Wereldorde zullen Rusland en China de nieuwe wereldmachten worden.

Bron: RT