Vanmorgen begonnen de 10-daagse militaire oefeningen ‘Union Resolve 2022‘, in Wit-Rusland, die gezamenlijk met het Russische en Wit-Russische leger worden gehouden. Daarbij zijn zo’n 30.000 Russische troepen betrokken, evenals enorme hoeveelheden militair materieel (tanks, luchtafweergeschut, gevechtsvliegtuigen,…). Opvallend is dat Oekraïne in deze periode (10-20 februari) eveneens militaire oefeningen houdt (onder leiding van Amerikaanse en Britse ‘instructeurs’), en dat in Rusland, alsook in de Zwarte Zee, er oefeningen zullen worden gehouden de komende dagen.

Vanmorgen landde het 10de vliegtuig met 80 ton Amerikaanse munitie in Boryspil, Oekraïne. Daarmee is er reeds ruim 800 ton munitie (antitankraketten,…) aangevoerd sinds begin dit jaar. Het VK liet gisteren verstaan aan de ambassadeur van Oekraïne dat ze de intentie hebben om antischeepsraketten te sturen naar Oekraïne, om de ‘Russische Marine’ tegen te gaan (!).

Rusland heeft gisteren bekend gemaakt dat het van 13 tot 19 februari delen van de Zwarte Zee zal ‘sluiten’ voor raketlanceeroefeningen. Wie dan (van de NAVO) die gebieden binnendringt, loopt het risico tot zinken te worden gebracht.

Verder is de eerste van een reeks Amerikaanse B-52 bommenwerpers aangekomen in Europa. Verder heeft de VS ook reeds F-15 gevechtsvliegtuigen naar Polen gestuurd en landen er ook groepen Britse en Amerikaanse soldaten in Polen.

Van de kant van Rusland dan weer, zijn er 6 landingsschepen van de Noordelijke Vloot aangekomen in de Zwarte Zee.

De spanning is te snijden. De kans is groot dat tijdens deze oefeningen de zogenaamde provocatie komt…

Bron: RT, Ukrinform, Liveuamap