oorlog

Beschietingen in Donbas houden aan; evacuatie burgers begonnen, mobilisatie in Luhansk

De situatie in Donbas is verder aan het escaleren. De beschietingen blijven voortduren. Het hoofd van de zelfverklaarde Volksrepubliek Luhansk heeft burgers opgeroepen om te vluchten richting Rusland, en heeft tevens opgeroepen tot een algemene mobilisatie. Ook Donetsk evacueert diens burgers.

Volgens een woordvoerder van de zelfverklaarde Volksrepubliek Luhansk werden vandaag meer dan 21 granaten in één uur afgevuurd door de troepen van Kiev. De situatie langs de frontlinie verslechterde drastisch sinds de morgen van 17 februari. De bevolking van de zelfverklaarde republieken Donetsk en Luhansk worden opgeroepen te evacueren en naar Rostov in Rusland te vluchten. Poetin heeft intussen het organiseren van de opvang van de vluchtelingen bevolen.

Verder heeft het hoofd van de Volksrepubliek Luhansk verklaard dat ieder die in staat is een wapen te dragen, de wapens moet opnemen.

Deze avond was er in de stad Donetsk ook een zware explosie: de militaire wagen van het hoofd van de militie van de zelfverklaarde republiek werd middels een autobom tot ontploffing gebracht.

Bron: TASS, Liveuamap

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: