Het Russische Leger meldde vandaag dat Russische troepen vandaag 5 Oekraïense saboteurs hebben doodgeschoten die de Russische grens trachtten over te steken. Daarbij werden ook twee Oekraïense pantservoertuigen opgeblazen. Nadat dit nieuws bekend raakte, kregen de Russische beurzen en de Russische Roebel zware klappen. En vanavond heeft Moskou de onafhankelijkheid van de Volksrepublieken Donetsk en Luhansk erkend.

In een verklaring zeiden militaire hooggeplaatsten dat “een eenheid van het Zuidelijke Militaire District, samen met een grenswacht van de Russische Federale Veiligheidsdienst, een sabotage- en verkenningsgroep hebben verhinderd van het schenden van de Russische staatsgrens vanuit het territorium van Oekraïne.”

Daarbij werden ook twee pantservoertuigen van het Oekraïense leger vernietigd, die de grens overstaken om de saboteurs te komen redden. Deze escalatie zorgde voor chaos op de beurzen in Rusland. De RTS met de belangrijkste Russische aandelen zakte 10% en MOEX 7,8%.

Ondertussen hebben de leiders van de zelfverklaarde republieken in Donbas Poetin gevraagd om hun onafhankelijkheid te erkennen. Vandaag werd door Poetin een vergadering van de Veiligheidsraad van Rusland bijeengeroepen, waarna Poetin een uitspraak ging doen over de eventuele erkenning van de onafhankelijkheid. De Russische Minister van Binnenlandse zaken heeft Poetin geadviseerd om de onafhankelijkheid te erkennen. Eerder was de resolutie omtrent de erkenning van de onafhankelijkheid door de overgrote meerderheid van de Doema goedgekeurd. Vanavond heeft Poetin de onafhankelijkheid effectief erkend, terwijl het bericht kwam dat er een zware ontploffing gebeurd is in de stad Luhansk.

We zitten hier perfect op schema. In 2014 werd daags na het eindigen van de Olympische Winterspelen in Sochi overgegaan tot het annexeren van de Krim.

Anno 2014:

  • De Olympische Winterspelen in 2014 vonden plaats in Sochi, in Rusland, van 7-22 februari.
  • Op 23 februari, de dag nadat de spelen waren geëindigd, zei Poetin dat “we moeten beginnen om de Krim terug naar Rusland te brengen.”
  • Op 27 februari namen gemaskerde Russische troepen het Parlement van de Krim over, waarna een pro-Russische regering werd geïnstalleerd.
  • Op 16 maart werd een referendum gehouden, en dezelfde dag nog werd de onafhankelijkheid van de Krim van Oekraïne verklaard.
  • Poetin ondertekende op 18 maart het verdrag waarbij de Krim bij Rusland geannexeerd werd, en het Russische leger z’n aanwezigheid op het schiereiland drastisch opvoerde.

En nu anno 2022, bijna exact 8 jaar later, als de spanningen aan de Oekraïense grens nog nooit zo hoog waren:

  • De Olympische Winterspelen in 2022 vinden plaats in Peking, van 4-20 februari.
  • De enorme militaire oefening ‘Union Resolve’ 2022, die gezamenlijk door het leger van Rusland en Wit-Rusland op Wit-Russisch grondgebied wordt gehouden – met 30.000 Russische troepen en de inzet van een enorm arsenaal militair materieel (incl. S-400 luchtafweersystemen), eindigt eveneens op 20 februari
  • Op 20 februari werd door Poetin aangekondigd dat de oefeningen worden verlengd. De 30.000 Russische troepen, die vrij dichtbij de Oekraïense grens gelegerd zijn, verlaten Wit-Rusland niet.
  • Op 21 februari erkent Poetin de onafhankelijkheid van de Volskrepublieken Donetsk en Luhansk.

Wat het volgende zal zijn kunt u al raden: het Russische leger zal de gebieden te hulp komen om de etnische Russische bevolking te redden. Dan komen de sancties, de cyberaanvallen, instorting financieel systeem, enz… Dit zal de katalysator zijn van een grote oorlog.

We werden gewaarschuwd door de vele profetieën. Ze staan op het punt in vervulling te gaan.

Bron: RT (1) (2)