Het is begonnen. Vanmorgen kondigde Poetin via een toespraak op tv het begin van de militaire operatie in Oekraïne aan, om Oekraïne te “demilitariseren” en te “denazificeren”. Rusland heeft Oekraïne aangevallen en vooral militaire basissen, luchthavens, wapendepots etc. gebombardeerd. De hele luchtverdediging en de luchtmacht van Oekraïne is reeds vernietigd. Er zouden ook reeds slachtoffers gevallen zijn. Oekraïne heeft de Staat van Beleg afgekondigd en alle diplomatieke banden met Rusland verbroken.

Gisterenavond zond het Russische leger een bijna 9 uur durende propagandafilm uit via livestream op Youtube, met als titel ‘De beste video’s gewijd aan de verdedigers van het vaderland‘, vlak voor het offensief tegen Oekraïne van start ging.

De EU kondigde reeds “zware sancties aan” en gaat de toegang van Russische banken tot de Europese financiële markten stopzetten. Ook worden Russische tegoeden in de EU bevroren.

De beurzen wereldwijd gingen meteen in het rood. De goudprijs schoot meteen de lucht in (nu op 55,6 euro per gram), evenals de prijs van aardgas, die onmiddellijk 30% duurder werd. Ook de olieprijs schoot omhoog. Een vat Brent ruwe olie kost nu $103, de hoogste prijs sinds 2014. Dat zullen we voelen aan de pomp.

Vanaf nu zal alles snel gaan. We manen onze lezers aan om zich schrap te zetten. We hopen en bidden dat u zich geestelijk en materieel hebt voorbereid.

Bron: RT (1), TASS

Advertentie