De President van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, heeft toegegeven dat de sancties tegen Rusland ook de Europese burgers pijn zullen doen. Ze zei onlangs tegen Euronews dat “uiteraard de Europeanen en Europa een prijs te betalen zullen hebben voor deze maatregelen”, en voegde eraan toe dat “elke oorlog een kostprijs” heeft.

Afgelopen vrijdag zei Paschal Donohoe, President van de Eurogroep – een organisatie waarin de ministers van financiën van de EU zetelen – dat er van de sancties tegen Rusland “economische kosten” zullen zijn voor Europa, die “over de komende weken en maanden zullen opdoemen”. Volgens Donohoe zal de impact “verschillend zijn voor verschillende lidstaten”. En ze hadden het dan nog niet eens over de zogezegde ‘tegenmaatregelen’ van Rusland, zoals een grote cyberaanval op onder meer de financiële instellingen.

Zoals we reeds in een eerder artikel uiteen zetten, zal het loskoppelen van Rusland van SWIFT niet zonder gevolgen zijn voor Europese banken. Experten hadden het over een ‘atoombom’.

Maar rara… We zijn vandaag 1 maart 2022. En wat lezen we op het tijdschema van de ‘Grote Reset‘?

Fase 6: Schrap alle schulden en zorg dat geld verdwijnt (maart 2022 – september 2022)

  • Zorg dat dat de economische, financiële- en aandelenmarkt in elkaar stort en dat banken failliet gaan.
  • Zorg dat de klanten betalen voor het faillissement van de banken en gebruik daarvoor het geld op hun rekening.
  • Activeer de Great Reset.
  • Geld zoals wij dat kennen verdwijnt.
  • Schrap schulden en leningen.
  • Introduceer de digitale portemonnee.
  • […]

Een aantal punten van fase 5 werden duidelijk in een aantal landen afgezwakt, uitgesteld of zelfs geschrapt. Maar voor fase 6 zitten ze wel mooi op schema.

Bron: Free Press Journal