oorlog

EU gaat nog eens €500 miljoen aan wapens leveren aan Oekraïne; EU-President Charles Michel wijst op mogelijkheid van Wereldoorlog III

Op 11 maart is de EU in Versailles akkoord gegaan om nog eens €500 miljoen aan wapens te leveren aan Oekraïne. Rusland echter verklaarde dat wapenleveringen vanaf heden legitieme doelwitten zijn (wat betekent dat een vrachtvliegtuig van de EU met wapens of munitie kan neergehaald of vernietigt worden). Ondertussen heeft de President van de Europese Raad Charles Michel vanmorgen in een interview met de Spaanse krant El Pais gezegd dat de betrokkenheid van de NAVO in het conflict in Oekraïne WOIII kan ontketenen. Dat kan onder meer het geval zijn indien een wapenlevering wordt neergeschoten, of indien de NAVO het luchtruim boven Oekraïne sluit. Zelensky zei dan weer dat het slechts kwestie van tijd is vooraleer er een Russische raket op NAVO grondgebied terecht komt.

We staan dichter dan ooit bij een nucleaire Derde Wereldoorlog!

Bron: WSWS, TASS

1 reactie

  1. Sinds 24/2/2022 kun je nergens meer ONPARTIJDIG nieuws vernemen over Oekraïne. Non-stop wordt er zwart/wit informatie gegeven, de slechten tegen de goeden, Rusland wordt voorgesteld als het monster en Oekraïne als het ‘onschuldig’ engeltje. Non-stop bespelen TV-zenders en andere media de emoties van de mensen met huilende (zwangere) vrouwkes en huilende kindjes en dergelijke antipropaganda beelden tegen Rusland. Haat tegen Rusland wordt onophoudelijk aangewakkerd. Men haalt ook alles uit de kast om de Russen tegen hun eigen president op te zetten, precies wat ze deden met president Trump. Dit opzet ligt er vingerdik op, helaas ziet de man in de straat het niet en laat zich totaal verblind meesleuren door de mainstream. Wie zal zich nog verwonderen wanneer deze haat-opzweping de uitbreiding van de oorlog in Oekraïne naar de EU kan veroorzaken? De VS beweert zich niet te willen mengen in Oekraïne, maar intussen draait hun wapenindustrie op volle toeren en verkopen ze wapens voor Oekraïne. De EU schenkt officieel voor 500.000.000€ aan wapens aan Oekraïne. Allemaal vuil spel nietwaar.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: